Koledzy mam problem z wymianą termostatu. Odkręciłem wszystko a ty wąż od klimy przeszkadza i nie moge go wyjać. Pilnie prosze o pomoc
To jest widok strony w wersji do druku
Koledzy mam problem z wymianą termostatu. Odkręciłem wszystko a ty wąż od klimy przeszkadza i nie moge go wyjać. Pilnie prosze o pomoc
Witam, jestem po wymianie termostatu w abarthcie, wrażenia są bardzo dobre, aż tak iż lekki majonez spod korka oleju zniknął. Ja swój wydłubywałem może z 4-5 godzin. Uwaliłem niestety dosyć mocno blok silnika i skrzynię płynem chłodniczym i mi jeszcze dymi jak z dyskoteki pod maską :). Nie rozmyślałem nad obiegiem cieczy w tym silniku, lecz przy odłączeniu jednego z węży od strony kabiny poleciało jeszcze bardzo dużo płynu, mimo iż miałem odpiętą chłodnicę. Generalnie starego płynu zebrałem 5 litrów, nowego wlałem niemal książkowo prawie 9 litrów. Tak więc 4 litry zostały "w garażu" głównie przez ten wąż o którym pisałem wyżej. Z przodu odpięte, susza i przy wyciągnięciu węża potok po wszystkim poniżej.
Pozdrawiam!
ja w ogóle jak zdemontuje swój termostat w sobote i go rozbiore i spróbuje przerobić wkład- może bedzie pasowało cos od innego auta. Jak mi sie to uda zrobic to podziele sie wiedza