Sprawdź ile masz aktywnych "kuponów". Może tam jest powód. Jeśli nie ma aktywnych kuponów to może nie daje się wykonać kasowania inspekcji. Ustaw nowa liczbę kuponów i spróbuj raz jeszcze.
To jest widok strony w wersji do druku
Sprawdź ile masz aktywnych "kuponów". Może tam jest powód. Jeśli nie ma aktywnych kuponów to może nie daje się wykonać kasowania inspekcji. Ustaw nowa liczbę kuponów i spróbuj raz jeszcze.
ok spróbuje wieczorem. dzięki za podpowiedź.
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Rób screena gdzie chcesz to kasować- chodzi mi, która opcje wybierasz, może coś nie tak zaznaczasz.
Mam taki kabel i bez problemu kasowalem olej.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Udało się skasować inspekcję oleju przy wyłączonym zapłonie. ;)
A to ciekawe, przy wyłączonym zapłonie MES łączy się z ECU ?
Pewnie miał na myśli wyłączony/zgaszony silnik.
capsel nie ma co się doktoryzować chodziło mi o zapłon
Witam.
Mam Fiata DUCATO 2015 rok i podobny problem jak kolega "milanmielec" - wykonanie nieudane. Robiłem to MultiEcuScan i bez rezultatu oraz Delphi (ten sam komunikat). Dodam, że ten sam sprzęt na innych Fiatach z tego samego rocznika i nowszych działa bez problemu. Trafił mi się jeden uparciuch.
Jak ktoś ma jakieś pomysły proszę o podpowiedzi.
pozdrawiam
Witam mam program Multiecuscan w wersji darmowej i kabelek Elm 327 i nie moge skasowac tej inspekcji , mowi mi ze musze miec inna wersje , poradzcie czy ten darmowy program da rade jakos zmodyfikowac czy musze kupic cos innego . Dziekuje .
Program masz dobry ,ale darmowy jest w wersji ograniczonej . Trzeba do tego programu dokupić licencję.
https://fiatklubpolska.pl/download/plik/697 tutaj masz pełną wersje.
Komunikat że nieudane wynika z włączonego antywirusa na kompie oraz zapory systemowej. Wystarczy wszystko na chwilę wyłączyć i kasowanie jest udane
Pytanie od kompletnego nowicjusza.
Fizyczna wymiana oleju w silniku nie powoduje zaprzestania migania kontrolki oleju i zniknięcia komunikatu od konieczności wymiany oleju?
Dla potomnych ponownie przypomnę. Po wymianie oleju resetujemy w dwóch miejscach:
1. Silnik/Regulacje/Wymiana oleju (tylko dla wersji DPF)
2. Przegląd/Regulacje/Reset następnego przegląd km. Wszystko.
Wybaczcie za odkopanie tematu ale mam ten sam problem.
Fiat Doblo 1.6 multijet z 2017r i nie mogę skasować sobie wymiany oleju w żadnym punkcie. Nawet wypalanie dpf w programie nie reaguje.
Zawsze wyskakuje "wykonanie nieudane".
To samo dotyczy zmiany daty oraz zasięgu serwisu w zakładce "regulacje".
Próbowałem MES 4.8 i 4.9. Kupiłem nawet interfejs Viakena STN1170 z myślą że to wina właśnie interfejsu.
Wyłączyłem windows defender, mam windowsa 11. Nadal to samo.
Ma ktoś jakieś pomysły? Ręce mi opadają.
A może po prostu masz bramkę SGW .
Dzięki Kobra za naprowadzenie na dobre tory. Mam samochód z końcówki 2017r jednak może już wsadzili SGW. Zamawiam w takim razie bypass i szukam złącz 12 i 8 pin.
Edycja: Miałeś rację. Już wszystko u mnie działa. Poniżej wyjaśnione.
https://fiatklubpolska.pl/doblo-ii-5...73/#post442084