Trochę odgrzeje temat i dopytam Kolegów jeśli chodzi o zamek klapy bagażnika w wątku jest info, że pasuje P&P od Pandy. I tu pytanie: który model Pandy chodzi I czy II-kę a może nie ma to znaczenia?
To jest widok strony w wersji do druku
Trochę odgrzeje temat i dopytam Kolegów jeśli chodzi o zamek klapy bagażnika w wątku jest info, że pasuje P&P od Pandy. I tu pytanie: który model Pandy chodzi I czy II-kę a może nie ma to znaczenia?
Raczej od pandy II (2007) - ale to w przypadku zamku. Nie wiem jak jest z przyciskiem bo moja ma otwierany kufer tylko kluczykiem :-(
Zamek najpierw warto rozebrac i sprawdzić w srodku. Punktowe mocowania obudowy powodują, ze obudowa zamka bagaznika jest nieszczelna i przez to do srodka lubi wplywac woda z nieszczelnosci wycieraczki.
Woda i rdza powoduje z kolei zasyfienie mechanizmu rygla dZiałającego na silniczku. Wyczyszczenie i porządne nasmarowanie np. wazelina techniczną z reguły pomaga. Uszkodzona przy rozbieraniu obudowe zamka (zacisko-zgrzewy sa jednorazowe) mozna zlozyc przy uzyciu dobrego kleju do tworzyw sztucznych.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka