1. nie używałem MES do tego celu ale z tego co widzę jakieś regulacje sa możliwe, co ważne jest możiwa diagnoza (wytryskiwacze etc.)
2. MES jest do Fiata.
3. Mógł nie znac tego programu.
pzdr
To jest widok strony w wersji do druku
Dzięki jeszcze raz. Jutro jestem już umówiony z gazownikiem, będziemy walczyć.
Wina gazu na 100%, nie wierzysz? Wymontuj reduktor i wyciągnij bezpiecznki od instalacji. Auto wtedy pali na dotyk.
Disl123 ty miales probkem i teraz oiszesz ze to wina na 100% gazu napisz vis wiecej bo ja mam oroblem od kilku miesiecy i non stop wzyam lawete bo albo nie chce zapalic albo trzesie a od jakiegos czasu caly czas check sie zapala i wywala błąd ze przerwa zaplonu na 4 cylindrze cewki wymienione paliwo wymienione gaz tankowany na wielu stacjach ....co mam robic dzisiaj auto znowu pojechalo na warsztat gdzie montowany byl gaz....co mam wywalic instalacje i bedzie po klopocie?
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Juz tak sie zrazilem do gazu ze nastepne to chyba diesel bedzie
Sporo na temat problemów z gazem czytałem na forum FBK, koledzy wspominali o właściwym strojeniu na gazie. Polecają właściwie tylko jeden zakład na śląsku który ogarnia temat. Może warto zapoznać sie z ww tematem.
co to za zakład mozesz napisac?
Cytat z forum FBK:
" Jeśli nie masz ogarniętego gazownika w okolicy, to pozostaje Ci jedyny słuszny serwis tartarini w Katowicach http://www.autogaz.com.pl/kontakt. Jest to centrala, dystrybutor i serwis tartarini na Polskę. Więc umów sobie termin i na pewno chłopaki ogarną temat. Jeśli masz jeszcze gwarancję. to z czystym sumieniem mogę polecić gazownika w Ganinexie Katowice. Ogarnięty chłopak po szkoleniach w Tartarini.Jeśli nie jest nic skopane przy montażu, to prawdopodobnie wystarczy kalibracja czasów wtrysku gazu, choć nowe sterowniki w tej instalacji same się dostrajają, jednak różnie z tym bywa.
I może jeszcze tu:
sprawdz tutaj<br />Marketpol. 322589798<br />Katowice Bytkowska 1b (na terenie MTK)<br /><br />Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2<br/>
dzieki kolego.
Byłem dziś u gazownika z moim Bravem. Wtryski od gazu leją, do wymiany, żegnaj 1000zł... Ale przynajmniej wiem dlaczego nie chciał zapalać na benzynie.
Witam
Miałem identyczny problem, okazało się że uszkodzony był parownik, który to w momencie gdy silnik pracował na wolnych obrotach zamiast podciśnienia wytwarzał ciśnienie wtłaczając dodatkową dawkę gazu w okolicach 4 cylindra a tym samym zaburzając mieszankę paliwowo-powietrzną. Non stop check engine i wypadanie zapłonu na czwartym cylindrze. Wymień parownik i ustaw na nowo mapy wtrysku, gwarantuje że pomoże.