To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
jezollo
Na początek ubiegałbym się o zwrot kasy (chociaż częściowy) za to ze wymieniają ci zdrowe części, bo tak to będzie trwać w nieskończoność :)
Przestudiowalem temat, nie jestem mechanikiem ani specem od stilo, Ale ostatni błąd który napisałaś tyczy się pedału gazu, komputerowi coś w nim przeszkadza, proponuję popryskac styki i kostki sprayem do okablowania w celu przeczyszczenia, może przypadkiem uda się gdzieś znaleźć zwarcie?
Ja do tej pory miałem jedynie problem z sonda lambda która odpowiada za kontrolę silnika czy przyjmuje dobrą mieszankę paliwa. Wówczas po podłączeniu do komputera samochód sam powiedział co go boli i gdzie, ale również nie słuchałbym go w sprawie tej przepustnicy. Zalecam wymianę wszystkiego co da się wymienić niewielkim kosztem tj świece, filtry, bezpieczniki itp. Przy okazji robienia tak rutynowych czynności rozwiązanie akurat twojego problemu może przyjść samo zupełnie przypadkiem
to jest znajomy mechanik więc tylko podmienia mi części i sprawdzamy czy to to za to nic nie płacę ;) świece i filtry miałam wymieniane rok temu
-
dla zainteresowanych autko zostało naprawione naprawiony sterownik i wymieniona przepustnica i koniec problemów :)
-
skoro masz znajomego mechanika, dla bezpieczeństwa Twojej kieszeni poproś go o przeniesienie sterownika w miejsce nie narażone na wysokie temperatury.