Ile jest czynnika nie wiem.Gosc nawet auta nie widzial tylko zapytanie poszlo.To jest mala miejscowosc moze dlatego taka cena.
To jest widok strony w wersji do druku
Ja za samo nabicie (po znajomosci) zaplacilem bodajze 50 zl.
Nie tyle dobil co napelnil. Wydruku z maszyny nie zachowalem ale pamietam, ze odzyskanego czynnika bylo ponizej 10% czyli klima byla praktycznie pusta.
Dwa razy dobijałem klimę i płaciłem 100 nie było mowy o dodatkowej opłacie za ilość czynnika. Zresztą brat w piątek napełniał swoją prawie od zera i też płacił 100 zł. Natomiast w innym warsztacie liczą 100 zł za napełnienie plus ileś groszy ( nie pamiętam ile) za każdy gram czynnika. Tak więc zależy od warsztatu.
Znajomy ma maszyne do nabijania to po znajomosci bierze 50zl - bo jak twierdzi tyle kosztuje go czynnik+serwis maszyny. Wiekszosc ofert widzialem po 99zl bez ozonowania - i nikt niempyta ile jest na stanie czynnika. Jesli nie trafiles na kogos kto kombinuje czynnikiem to cena bardzo uczciwa
Zobaczymy podjade zrobie zobaczymy co z tego wyjdzie,w majowke ogarne temat,opisze w temacie.Podobno typ kupil jakis nowy sprzet ostatnio.Mysle ze balby sie kombinowac.To mala miejscowosc reklame zaraz mialby zrobiona i zero klienta.
Jakby ktos slyszal cos o jakichs ladnych uzywanych alu chetnie przygarne ;-)
No dzis zajrzalem ze szwagrem jak wyglada sytuacja.Najpierw trzeba zdemontowac oslone komory filtra ktora jest zamontowana na ch*** plastikowe zaciski.Latwo je uszkodzic co nam sie niestety udalo.Dopiero pod oslona jest nastepna pokrywa filtra ktora nalezy odkrecic a pod nia .... no wlasnie nic;-)ciemno,glucho i pusto;-).Musze kupic jakis filtr.Inwestowac w weglowy czy nie warto przeplacac?Czy calkiem zostawic bez?
Tez u matki połamałem z 2 te spinki, jest to jakaś porażka. A nie mówiłem ze w thaliach filtr kabinowy to rzadkość :P:P:P
Na Twoim miejscu zainwestowałbym w filtr kabinowy. Czy węglowy czy zwykły?? Lepszy jest węglowy bo podobno wyłapuje smrody z zewnątrz dzięki czemu w naszym autku nie śmierdzi np. spalinami z innych pojazdów ale wolałbym zakupić zwykły ( Tańszy ) filtr i wymieniać go co tyś km. No chyba że różnica w cenie między jednym a drugim to 5-10zł to brałbym z węglem i również wymieniałbym go co rok :)
Zwykly za 20-25 zl spokojnie dorwe,a weglowy ponad 40 zl bedzie.Ceny z allegro.
Sluchajcie oryginalnie mam zalane borygo pomaranczowe chcialem uzupelnic plyn bo jest blisko miminum.Posiadam rozowy i niebieski plyn.Mozna mieszac czy lepiej kupic taki sam?
Lepiej taki sam. Nie wiadomo jaka mieszanka wyjdzie z połączenia dwóch płynów, nawet w tym samym kolorze.
Wszystkie plyny zrobione na bazie glikolu są ze sobą mieszane niezależnie od koloru. Jeżeli nie wiesz ile lat ma płyn chłodzacy w Twoim autku to polecam wymianę go na nowy. Ostatnio widziałem gdzieś płyn borygo EKO za 40zl za 5l ( chyba na łopuszańskiej )
Poza bazą glikolu są również różne dodatki uszlachetniające, które każdy producent dodaje po swojemu. Jeżeli wiadomo jaki płyn to lepiej lać taki sam, a jeśli nie wiadomo to lepiej wymienić na nowy i wiedzieć co się ma.
Trochę się boję zrobić dolewkę.Opinie na forach są bardzo różne ;)
Z nowych rzeczy autko zostało zarejestrowane,dziś będzie ubezpieczenie ;).Pozatym w poniedziałek robię ozonowanie i nabicie klimy.Zostanie również założony filtr przeciwpyłkowy którego nie ma ;).Gość się zdziwił, że nie mam tego filtra w aucie ;)
Jak boisz się dolewać płyny to zakup 5 litrów nowego i po problemie. Wyniesie cię to z 50zl + 30 minut roboty...
Jeśli jest to płyn "borygo" i masz też"borygo" ale w innym kolarze to mozesz go mieszać bo skład ma identyczny. Kolor dobierasz wedlug własnego gustu.
Masz pewnie fabryczny płyn Renault, on ma właśnie taka barwę pomarańczową. kup sobie borygo i będziesz zadowolony.