Nie bądź złośliwy, nie chce tego zrobić najtaniej tylko w miarę sensownie. A ta oferta taka się wydaje.
To jest widok strony w wersji do druku
Właśnie chodzi o to ,że nie chce tego "zapicowywać" bo za rok wyjdzie znowu, tak robią handlarze ;) Chciałbym to zrobić w miarę dobrze za sensownie pieniądze. A co do inwestycji w stare auto - żadna się nie zwróci (nie mówie tu o zabytkach), to jest skarbonka i tyle, byle nie zbyt żarłoczna ;)
Znajomy wymieniał w sienie i kupił progi w ocynku. Po 3 latach progi zdrowe a wszystko naokoło zjedzone przez rdze.
ja sam wymieniałem progi nie raz w BBM i tu akurat robi sie to dosc łatwo, rekord to 5 godzin dwie strony.
jesli ranty są ok to wymiana jest łatwa, jesli zgnite to niema sensu naprawic.
wyceniłbym swoja prace na 500 zl. na allegro sprzedaja całkiem dobrze dopasowane progi. przykładowa aukcja, tanie i sprawdzone http://allegro.pl/prog-progi-fiat-br...4067162971.htm
l na wymiane opracowałem juz swój patent. najtrudniej wyciąc stary próg
Ranty wydają się ok, reszta podłogi też jest w miarę więc wydaje mi się, że większych problemów z tym nie powinno być. Te 500zł o których mówisz, to chyba bez lakierowania na gotowo ?
500zł:
-wycięcie
-konserwacja wewnetrznego progu podkładem reaktywnym.
-wspawanie nowego progu do lini zagiecia
-zeszlifowanie spawów i wyrównanie szpachlą
-podklad reaktywny na nowe progi i spawy
-baranek do lini drzwi
-konserwacja wnętrza progu fluidolem.
jak ktos chce to dodatkowo można pomalowac progi w kolor nadwozia, ale to dodatkowe koszty i niestety sporo czasu, bo farba musi schnąc i miec odpowiednią powierzchnie.
też mnie czeka walka z rdzą mam nadzieje ze drogo nie poleci , to moj debiut z fiatem , pomimo swoich lat podejme próbę bo strasznie lubię ten model :) jest warty walki :)
Progi zrobione. Jak mi blacharz pokazał jak to w środku wyglądało to załamka ;) W każdym razie nowe ocynkowane progi poszły, zabezpieczenie od środka, na zewnątrz baranek + lakier i w zasadzie wygląda jak nowe. Podłoga jest zdrowa więc auto jeszcze pojeździ. Koszt - 900zł
niech ci służy i szerokości kolego.