To jest widok strony w wersji do druku
-
Ja około 2 miesięcy temu wstawiłem siatkę na dolny grill. Od tego czasu siatka wyłapała dużo sporych owadów, że o kamieniach nie wspomnę. Gdyby nie ona to wszystkie te niespodzianki bombardowałyby chłodnicę. Także polecam zamocowanie takiej siatki, koszt niewielki, pracochłonność żadna, a efekt b. dobry.
-
600-700zl naprawa a ile kosztowałaby siatka?
-
Cytat:
Napisał
Runo
nabicie 300
Ludzie to ile ci tam czynnika wchodzi, bo cena jakas z kosmosu :P
-
Cytat:
Napisał
Runo
600-700zl naprawa a ile kosztowałaby siatka?
No właśnie, siatka wyniosła mnie bodajże 30 zł., czas wycięcia i zamocowania ok. 20 min, także delikatna różnica jest ;-)
-
Egon złe napisalem, chodziło o cala robociznę- przekladka i nabicie
-
Runo - wymieniłeś skraplacz klimatyzacji (to on jest za grillem), chłodnica czyli parownik dostarcza Ci zimno w kabinie...:)
-
Cytat:
Napisał
Runo
Egon złe napisalem, chodziło o cala robociznę- przekladka i nabicie
Aha, to wszystko wyjasnia ;)
-
ja bym pociągnął temat dalej
...a jak gaz dobity, wszystko szczelne i teoretycznie sprawne ...a słabo chłodzi?
-
-
Przekręć gałkę niżej ;) A tak poważnie, może zbyt mała różnica pomiędzy temperaturą na zewnątrz a nastawami klimy?
-
U mnie po spryskaniu woda z plynem parownika bylo widac jak gaz ucieka. Jeszcze nic nie wymienialem bo kupilem dzisiaj kola 17 cali. Puki co jest chlodno wiec brak klimy nie dokucza
-
Cytat:
Napisał
Runo
U mnie po spryskaniu woda z plynem parownika bylo widac jak gaz ucieka. Jeszcze nic nie wymienialem bo kupilem dzisiaj kola 17 cali. Puki co jest chlodno wiec brak klimy nie dokucza
Jak się dostałeś do parownika? Dużo trzeba rozkręcać?
-
Trzeba zdjąć zderzak. Mało pracy nie jest...
-
Cytat:
Napisał
grzest
Jak się dostałeś do parownika? Dużo trzeba rozkręcać?
Cytat:
Napisał
grzest
Trzeba zdjąć zderzak. Mało pracy nie jest...
za zderzakiem to jest skraplacz, parownik macie pod deską w kabinie.
-
ja mam dziurawe to coś za grillem dolnym, nic nie demontowałem, po spsikaniu wyszły 3 duże wyrwy
-
Cytat:
Napisał
marcin.b2508
za zderzakiem to jest skraplacz, parownik macie pod deską w kabinie.
Wszyscy i tak myślą o chłodnicy czynnika, czyli tzw skraplaczu... Parownik rzadko jest dziurawy. Prędzej finy zapchane są grzybami i syfem... (nie oddaje zimna)
Przepraszam: nie odbiera ciepła... :D
-
to Panowie ....faktycznie do wymiany skraplacza/chłodnicy :) jest konieczny demontaż zderzaka?
wygląda że mnie też to czeka. ta powinna być dobra choć na allegro są i tańsze :)
TSP0225464 • Skraplacz, klimatyzacja • Delphi (Lockheed) • 355 zł • e-autoparts.pl
-
mi za oryginalną, nie wiem co miał na myśli powiedział 400zł. Za jakiś zamiennik ale podobno przyzwoity w innym sklepie powiedzieli 260
-
Cytat:
Napisał
matulaskocz
Proponuję skraplacz i osuszacz wymienić jednocześnie. Jest to taki metalowy walec przy skraplaczu, który pochłania wilgoć z instalacji - coś jak silikażel.
Z valeo komplet ~300zł
-
Cytat:
Napisał
Capsel
Proponuję skraplacz i osuszacz wymienić jednocześnie. Jest to taki metalowy walec przy skraplaczu, który pochłania wilgoć z instalacji - coś jak silikażel.
Z valeo komplet ~300zł
...w jakim sklepie ta cena? ;)
i czy trzeba zdejmować ten zderzak? :)