To jest widok strony w wersji do druku
-
4 załącznik(i)
Hej.
Mnie nie opada tylko wypada.
Mianowicie ta strona, której nie odłącza się od dachu wypada czasami. Kupiłem na Allegro prawą osłonę na wymianę.
I teraz nie wiem czy ona też jest zepsuta czy ja tego nie umiem złożyć ?
Poniżej zdjęcia kupionej osłony. Czy ten pierścionek na kabelku można jakoś wkliknąć czy on jest odłamany ?
Załącznik 19371Załącznik 19372Załącznik 19373Załącznik 19374
-
Cytat:
Napisał
eror
Czy ten pierścionek na kabelku można jakoś wkliknąć czy on jest odłamany ?
Nie odpowiem Ci przez najbliższe trzy tygodnie. Nie mam starej przy sobie a jestem na wyjeździe "daleko od domu". Jak wrócę, popatrzę, napiszę, ale to dopiero po 25 kwietnia.
-
Niestety kolego, ale ona też jest połamana. w fabryce ta tulejka z tym zgrubieniem na końcu to była jedność, jednak jest to element na tyle mało wytrzymały, że nie wytrzymuje próby czasu.
-
Tak myślałem, niestety.
Biorąc pod uwagę, że u mnie w aucie nikomu do szczęścia podświetlenie nie jest potrzebne, spróbuję jakąś rzeźbę zrobić.
Wywalę kabelki i wkręcę śrubę z dużą podkładką albo wkleję grzybek coby nie wypadało.
Zasilanie wykorzystam do rejestratora jazdy.
-
Pamiętaj że rejestrator jazdy ma napięcie 5 Volt.
-
Ale można kabelki wykorzystać do montażu takiego gniazdka :)
http://www.allegro.bagazniki.eu/imag...b_324_065_.jpg
-
Jasne ale nad tapicerkę w dachu wlezie niewielki trafo.
A wie ktoś jaki to ma bezpiecznik ? Może jeszcze coś by się podpięło.
-
U mnie tez obie oslony maja ulamane te grzybki, ale nie wypadaja jakos same z siebie to narazie nie ruszam. Przypadlosc samochodow na "F" :p
-
Same nie wypadają jak się ich nie dotyka.
Niestety czasem trzeba je opuścić i to jeszcze nie problem. Problem jest wtedy
gdy chce się osłonić boczną szybę. Jeden, dwa skręty i zostaje w ręce. Mina pasażera - bezcenna :-P
A kierowca nie nie co zrobić jak mu osłona w ręce zostaje. I to połączona delikatnym kabelkiem z autem.
-
Cytat:
Napisał
eror
Jasne ale nad tapicerkę w dachu wlezie niewielki trafo....
Trafo czyli transformator?
Transformator służy do zmiany wielkości napięcia zmiennego to po co w samochodzie?
-
Oj, skrót myślowy, ot co.
-
Osłona przeciwsłoneczna
Udało mi się rozwiązać problem i to za grosze.
Kupiłem wałek ∅10 z teflonu na znanym portalu, z tego uciąłem 10cm i wywierciłem otwór ø6 na wylot. Z dwóch stron ściąłem z grubości wałka tak po 1mm tak że były płaskie powierzchnie na przeciw siebie. Taki element wcisnąłem na klej UHU na pręt na którym była osłona, (wcześniej bez kleju przymierzyłem w jakiej pozycji ma.być ten wałek wklejony) na koniec wsunąłem osłonę na sklejony element i przykręciłem na swoje miejsce. Nie opada i fajnie się trzyma.