Ty to dasz zarobić urzędom za te przerejestrowywanie auta :P No ale niech się kula autko - niech się kula ;)
To jest widok strony w wersji do druku
Ty to dasz zarobić urzędom za te przerejestrowywanie auta :P No ale niech się kula autko - niech się kula ;)
A dziś tipek dostał nowe płaskie wycieraczki, nowy filterek oleju, nowy olej do silnika oraz do skrzyni :D Jak ma się sprawować dobrze to trzeba mu to umożliwić :D
A jakie płyny ustrojowe zapodałeś :?:
Ja zawsze lałem z Lotosa do silnika i tak i teraz dałem Lotos 10w40 a do skrzyni GM 80W z tego co wiem to dobre parametry obrałem :)
Twoja sprawa co lejesz,ale te silniki lubią dobry olej i wysoki stan,bo jak nie to żegnaj panewko.
Co do stanu oleju i inych rzeczy odnośnie panewek już z Luczu gadałem i sporo naświetlił mi :D Wiedza forumowa nie do zastąpienia jest :D
Pare zdjęć po lataniu bokiem dzisiaj :D Kocham to auto :D
Załącznik 12736Załącznik 12737Załącznik 12738
A więc świec i kabelki NGK już sobie śmigają :D Kpl elektrycznych lusterek kpl z joyiem mam już odkolegi z forum TTT, czeka na dobrą pogodę :)
A dziś przy okazji dowiedziałem się że moje Tipo miało zmieniony silnik i mam ciut lepszy niż w dowodzie tj wielopunkt nie 90 a 97 km :D
Elektryczne lusterka zamontowane :D Teraz tylko podpiąć elektryke :D
Wczoraj całodniowa podróż Tipolotem zrobione 700km :D Cel Warszawa - > Efekt nowa instalacja sekwencyjna już śmiga w Tipolocie :D
ze wszystkich wczesniejszych aut Tipo chyba smigasz najwiecej i najbardziej "kochasz" ...
no tak, dokładnie :D
dziś byłem u mechanika i uwalony był przewód od czujnika temperatury w kolektorze oraz padnięte obie cewki :) Jako ciekawostka to się okazało że cewki pasują od CC i seja :D
kiepskie wieści, tipo było dziś na pomiarze ciśnienia w związku z ostatnimi problemami. Niestety......... RIP cisnienie 5 atmosfer na każdym cylindrze :sciana: Jutro będzie zdjęta głowica i zobaczymy co dalej. Na 99% na 3-cim nie pracuje w ogóle (co tak mi się wydawało jak słuchałem pracy silnika).
Szlag....
To jak to się stało że tak szybko stan silnika się pogorszył :?:
Jakieś środki dolewales?
Szykuje się zmiana auta? :-D ;)
Żadnej zmiany auta póki co !! Najpierw myślałem że może gaziarz się źle wpiął więc żeby wykluczyć usterkę auta zrobiłem te kompresje. I okazało się że cewki po wymianie działają bez zarzutu. No to wtedy odłączyliśmy gaz na stałe ( na razie) i okazało się że tipek zapierd*ala jak głupi, no ale kompresja słaba bardzo, podciśnienia prawie nic, słabe przez to hamulce. Na wstępie mechanik mówił dziś o robocie zaworów, głowicy itp. Jutro jak ściągnie głowice to zobaczy się co tam jest za kaszanka, mam nadzieje że pierścienie są całe, bo jak pisałem nie bierze ani krzty oleju, ani nie ubywa płynu (oprócz tego co nakapie przez dziurkę w chłodnicy u góry), ani też nie kopci w żaden sposób. Co do dalszych losów tipka to się okaże, bo jednak tipo jak dla mnie to super autko i mam cholerny sentyment, dostało przez to też nowy gaz sekwencyjny.
Nic do silnika nie dolewałem i obstawiam że to poprzednik zrobił bo nie ma szans żeby silnik padł po 2-3 miesiącach od zakupu..
Ciekaw jestem co tam za bangladesz się zrobil w środku
A więc wersja już trochę lepsza. Jako że nie wierzyłem że auto które ma tylko 5 atmosfer tak zapier*ala na benzynie dałem auto mechanikowi który robił remont w samochodzie ojca bo jest zaufany i nie basz drogi. Po dokładniejszym zbadaniu wyszło tak 4 cyl 10, 3 cyl (nie pracuje) 8, najsłabszy jest chyba drugi bo ma 6 a na 1 to zapomniałem, i obstawia wypalone gniazda zaworowe. Niestety nie da rady dziś zdjąć głowicy bo kończy jedno auto jeszcze więc zacznie się jutro reperacja..... :roll: