To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Remek
wypowie sie ktos jeszcze
widzę że nikt się nie wypowie :confused:więc się zdaj na mechanika który Ci podpowiedział wymianę dwumasu na zwykłe - myślę że masz dobrego mechanika co już taki myk robił i w czym gra , ja myślę że benzyna 2,0 20V przenosi te same drgania - bo to też ciążki silnik , ale wymiana koła i kpl. sprzęgła kosztuje tyle co regenerum 2masa - więc to Twoja decyzja
-
Cytat:
Napisał
pit14
myślę że benzyna 2,0 20V przenosi te same drgania
Po pierwsze benzyna drży znacznie mniej niż diesel.
Pod drugie silnik 5-cylindrowy jest lepiej wyważony niż 4-cylindrowy więc pracuje stabilniej.
-
co do wypowiedzi ze regen.2masa to ta sama cena co koło i kpl sprzegła to chyba nie do dwumasa tez trzeba sprzegło kupic a koło kupie za 50-100zł na szrocie
-
A ja tak czytam jeszcze raz cały ten temat i zastanawiam się po co chcesz ruszać dwumasówkę i wstawiać sztywne koło, skoro padło Ci sprzęgło,a nie dwumas. Profilaktycznie chcesz zrzucać dwumasówkę czy jest rzeczywiście padnięta?
-
ogólnie jeszcze niewiem co tam jest z tym sprzegłem bo pierwsze musze miec kase na nowe bo mie bedzie mechanik tego 2 razy rozkrecał i skrecał bo z tym w ... duzo roboty jest
-
Czyli jeszcze nawet auta nie dotknął, a już mówi, co jest do wymiany? :o
-
no bo ogólnie sprzegła jest zero wzucam bieg i auto jedzie czasem nawet nie idzie wrzucic biegu
-
Jeśli masz dwu mase w dobrej kondycji to po co ją wymieniać?
Nie rozumiem, kup kpl. sprzęgło i wymień
-
a skąd pewnosc ze dwumas dobry?
-
Remek - a skąd pewność że zły ? szarpie ? tłucze się ?
-
szarpało na 1 zanim jeszcze wogóle było sprzegło bo teraz wzucam jeden i auto jedzie a wogóle ciezko wrzucic jedynke chyba ze na wyłączonym silniku
-
Siema! Panie wymieniłeś te sprzęgło na sztywne już??? bo troche mineło.... ja bede wymianiał właśnie dwumase na sztywne koło i jak coś to dam instrukcje co trzeba... I skrzynie przy okazji zmienie a co tam...
-
No i mnie dopadło to dziś - a żaden z Was niestety nie dał informacji co dokładnie kupił, jak poszła wymiana i czy się samochody kulają dalej.
-
Właśnie panowie jak to wyglada później wszystko git czy lipa
-
Ja wymieniłem jakieś 15tys wstecz i jeździ
Mam koło, tarcze, docisk z Td 100, dodatkowo tarcze obiłem okładziną z kevlarem, całość była używana z tym ze przetoczylem docisk.
Można powiedzieć że sprzęgło jest bardziej agresywne i polsprzeglo jest troszkę mniej wyczuwalne, taki lekki dyskomfort w stosunku do dwumasy ale klei się jak należy i nic się nie dzieje
Robiłem też ten zabieg w poprzednim samochodzie i było podobnie z tym że tam wkładałem nowy zestaw
Generalnie napewno jest lepiej niż przy uszkodzonej dwumasie
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka