ooo raz widziałem ten zlot koło carforra (czy jakoś sie tak to pisze) w kutnie..
To jest widok strony w wersji do druku
ooo raz widziałem ten zlot koło carforra (czy jakoś sie tak to pisze) w kutnie..
Tym razem było sporo ludzi ;D w sumie ciekawie było, nastepny chyba w kwietniu, zapraszam ;D
No i stało się... pierwsza guma ;D całkiem nieprzyjemnie w taką pogodę :P Załącznik 12789
musi wysoki kraweznik byl tak ladnie szlo rwanie :P
Hehe, zagadka zostanie nierozwiazana pewnie juz :P
Mam problem z autem, jak odpale na zimnie to tak jakby ktos mlokami walil, jak sie ugrzeje to chodzi ladnie, co moze byc przyczyna ? Moze jakos reguluje sie zaplon czy cos ?
Matko przenajświętsza - co się stało z tą oponą? :D Klekot w zimnym disel'u to generalnie norma - nie wiem jak to u Ciebie brzmi ale może nie ma się co martwić..
z którego roku była opona?
Coś Ty aligatora przejechał :lol2:
A masz tam ręcznie "ssanie" Może problem z kątem wtrysku :?: Ale diesel starej konstrukcji będzie chodził jak T34 gdy jest zimny.
Wyszło na to że było mało powietrza i tak jakoś wyszło od dłuższej jazdy ;D a klekot, nagrzewnica już naprawione ;D
Czas odświeżyć temat, do auta dołączyła kolejna historia z nim związana :) Samochód sprzedałem, pojechał do Czech, wrócił i znowu jest mój :) Niesamowite jest to że cała trasę przejechał bez żadnego problemu :) Następna sprzedaż będzie już rozstaniem na zawsze, ale mam nadzieję że nie będę musiał tego robić :) No i czas najwyższy zabrać się za renowację i picowanie :) Aktualnie jest u mechanika, czeka na nową poduszkę pod skrzynię biegów, wymieniłem w nim łożysko sprzęgła, naprawiłem hamulce, nowy pasek rozrządu, wyspawana też jest już cała podłoga [ wcześniejszy chwilowy użytkownik nie dbał niego, stał na mrozie, w deszczu itd ... ] ale już wszystko jest wporządku, zostało kilka małych korozji wielkości ziarnka grochu i mniejsze. Generalnie mechanicznie jest igła, więc czas na wygląd :) Całe to picowanie zaczynam od felg, ponieważ duż mu nie potrzeba, w przyszłości założę mu sportowe zawieszenie, wypoleruje, założę lepsze światła i masa masa pierdół :) Tak że pozdrawiam , trzymajcie kciuki!! :D Załącznik 20069Załącznik 20070
Felgi są prawdodopodobnie od jakiegoś starego fiata, 13 cali, szerokość 5, zmieni się kolor i będzie cacy :) aaaa zapomniał bym o bagażniku na dach z epoki ... który mój tata kupił wraz z fiatem uno od jakiegoś starego dziadka :D Załącznik 20071POZDRAWIAM !
A możesz zdradzić dlaczego auto poszło za granicę i je odkupiłeś :?:
Jasne :) Gościu zaproponował zamianę na renault espace bez dopłaty a później po prostu wrócił i mi go odsprzedał :D
nikt nic nie wie, czeski film :D
To ciężki przypadek :) Gościu który jak się napali to musi to mieć po czym się nudzi i chce kolejnej zamiany :D najpierw wymieniłem ritmo na espace a pozniej ritmo wrocilo za uno :) haha :P stąd ten bagażnik z epoki :) hahaha
Ręce opadają ... poduszka pod skrzynią wymieniona , łożysko sprzęgła wymienione a samochód jak drżał tak drży a trójka jak chrupała tak chrupie przy większym obrocie ... tam już nawet chyba nie ma co wymieniać ... bo wszystko jest porobione jak trzeba.
Ktoś z wspierających mój temat ma jakieś pomysły ?
i szukałem właśnie odpowiedzi na moje pytanie czy na felge o szerokości 5 cali i wielkości 13 cali mogę założyć 175/50 [ oponę ] wyszło na to że tak, myślicie że dobrze sprawdziłem ?
Pozdrawiam !
Wszystko się wyjaśniło, pozostało tylko wywalczyć swoje od właściciela sklepu a raczej producenta części, okazało się że sprzedano mi zły model poduszki, różnił się nieznacznie, już niedługo igiełka zacznie śmigać :d Swoą drogą, ile takie auto w stanie bardzo dobrym będzie mogło kosztować ? pozdraawiam !
Siema, potrzebuję multum części w stanie nienagannym/idealnym [ nie inaczej ponieważ moje nie są najgorsze, ale chce mieć możliwie dobre ]
Szukam:
*Mechanizm szyb z przodu
*Mechanizm hamulcowy - vacu pompa
*Tapicerka - w sumie rozważę nawet opcję kompletnej [ boczki, kanapy, fotele etc - w moich jest kilka dziurek i przetarc oraz plam ]
*Klosze kierunków przednich oraz klosze kompletne lamp tylnich z obramówkami
*tylnia półka - w swojej niepotrzebnie zrobilem kiedyś dziury na głośniki ...
* tapicerka klapy bagażnika
* ogolnie gdyby ktoś posiadał jakieś ciekawe gadżety lub części do tego modelu proszę o kontakt, rozważę każdą propozycję
Pozdrawiam Kamor !
Read more: http://fiatklubpolska.pl/kupie-453/k...#ixzz3db5yiiX9
Auto na sprzedanie !! - osoby zainteresowane prosze o kontakt mail - kkamorski@gmail.com / zzdjęcia, dokładnie co zostało do zrobienia przy ew. negocacji ;)
Załącznik 20481Załącznik 20482Załącznik 20483Załącznik 20484Załącznik 20485Załącznik 20486Załącznik 20487Załącznik 20488Załącznik 20489
Cena 2,500 bez negocjacji. - felgi +500 zł