eLearn Fiat Ducato III (typ 250) 2006+ - Downloads - Fiat Klub Polska I ten eLearn się znajdzie - też wystarczą kontakty w FAP ;)
To jest widok strony w wersji do druku
eLearn Fiat Ducato III (typ 250) 2006+ - Downloads - Fiat Klub Polska I ten eLearn się znajdzie - też wystarczą kontakty w FAP ;)
jest tam jakiś problem z HASŁEM do archiwum.
Już autor poprawił ;)
No i mi dzisiaj Ducato odmówił posłuszeństwa, tzn odpalam, i od razu wyszedłem z auta aby ten się nagrzał, wracam a tam check engine świeci, więc telefon do elektryka (gwarancja minęła dokładnie rok temu) czy ten ma czas. Wyruszam powoli ale czuje że auto nie ciągnie, brak doładowania. U elektryka, że błędy znowu z DPFem, szczegółowo błąd czujnika ciśnień, od spodu okazało się, że zapiekła się dźwigienka od turbo. Po jej uruchomieniu wykasowanie błędów, po chwili znowu check, brak reakcji odczytu czujnika na zmiany obrotów, na razie czekamy na czujnik, będzie w piątek BOSCHa.
Ty kolego przejeździłeś kilometry z tymi chekami, a u mnie od razu brak doładowania.
Co do wiązki to po 3 latach (62000km na dzień dzisiejszy) gdzieś przerywa instalacja tylnych drzwi bo raz idzie je otworzyć i zamknąć z pilota/przycisku na drzwiach, a czasem tylko kluczyk.
Podsumowując Fiat ma bardzo lipną instalację elektryczną, kto nie wykupił dodatkowej gwarancji na cały okres leasingu ma jednym słowem problem.
W piątek wymiana czujnika, naprawa wiązki tylnych drzwi, przy uruchamianiu rozrusznik "warczy/trzeszczy" więc też do naprawy.