To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
gopspeedy
Jakich kosztów się spodziewać?
W ASO nowy rozrusznik to koszt około 1500zł zł + robocizna, zamienniki do 400zł i około 200 - 300zł wymiana.
Wspomaganie to zupełnie inna bajka - może to być problem z nieszczęsnym umieszczeniem pompy i wtedy wystarczy tylko przeczyścić styki od kostek na pompie, sama pompa - tu już koszty znacznie rosną lub problem z tzw. maglownicą - to już kosmos w ASO...
-
Powiedziano mi, że to może być jakiś problem z masą i rozrusznik próbuje przez wspomaganie ciągnąć prą- możliwe jest to? Bo przekręcenie na on- wszystko ok, na start- jara się bezpiecznik wspomagania i nie ma żadnego kręcenia
-
Nie. Pisałem przecie... Jak komp wykryje w instalacji spadki napięcia poniżej pewnego poziomu (np niedoładowanie lub jego brak) to odłącza całkowicie i na stałe wspomaganie, które w Cromach jest elektryczne. Może rozrusznik ma skróty na uzwojeniu i gigantyczny pobór pali bezpiecznik? Może silnik wspomagania jest walnięty i skutek jest ten sam (nawet nie wiem, czy bezpiecznik jest ten sam)?... Jak nie zabierzesz się za sprawdzanie to możemy jedynie gdybać....
-
tylko czemu pali bezpiecznik wspomagania? Podmieniłem aku na sprawne i dalej to samo, więc to nie wina prądu na nim
-
Jak jest złe ładowanie z powodu alternatora/regulatora, albo z powodu uszkodzenia jakiegoś elementu, który ma niespodziewany pobór prądu to będzie niskie napięcie w instalacji i podmiana akumulatora na nowy niewiele da.
Nie wiem czemu pali bezpiecznik wspomagania, bo nie wiem, czy tylko wspomaganie jest nim zabezpieczone. Jeśli tak to pewnie problem jest z silnikiem wspomagania.
Jeśli nie to na dwoje babka wróży...
-
naprawione- metalowa opaska zaciskowa wpadła między blok silnika i rozrusznik i zwarcie robiła
-
I wspomaganie działa bez problemu?
-
wszystko zadziałało od razu