i tylko 4tys. obrotow??cos niesamowitego :)
To jest widok strony w wersji do druku
i tylko 4tys. obrotow??cos niesamowitego :)
Przy 3tys. jest prawie równo 170km/h i... nadal cicho w środku :)
W oryginalnej 150KM 170 km/h jest przy ok. 2,5 tys. obr.
150 km/h masz przy 2,2 tys. obr. http://youtu.be/G-4OhRVtni4
W Cromie 200 KM jest jeszcze niżej :-)
pzdr
Głuptasek..zapomnialem ze croma ma 6 biegow :D
Ja na 6 biegu przy 2200 obrotów jadę z prędkością około 130 km/h ale mam skrzynię manualną, a to co jest na filmiku tyczy się automatycznej skrzyni. Muszę się wypuścić na autostradę i zobaczyć jak to wygląda przy 170 km/h :wink:
225 na liczniku 208 według gps.
Trzy os i bagaż.
Na prostej.(nie z górki)
Auto całkiem dobrze się prowadzi.
I jeśli była by potrzeba można było by jechać tak dłużej
Hamulce kolego były dobre,nie jestem wariatem tylko ryzykantem.Czujnik nawalił a druga kontrolka to zawór egr,który także wtedy szwankował.No i co z tego!!!
He he
Sorry nie uzupełniłem profilu.
Oczywiście Croma 1.9 16V
Chodziło mi o warunki w aucie.Podróżowanie z tą prędkością w cromie nie jest męczące.
Oczywiście droga musiała by być odpowiednia jak i stan auta.
Osobiście żal by mi było silnika aby przez parę godzin obciążyć go w 100%
A tak swoją drogą seicento też by dało radę a nawet sporo więcej. :smile:
I zapewniam są i że znam szybsze.
Dzisiaj nagrałem 2 filmiki. Niestety nie osiągnąłem prędkośći maksymalnej gdyż był zbyt duży ruch. Max mojej Cromy to 250km/h ale jest to 2.4 po chipie :). Może wyjadę wieczorem na trasę żeby nagrać max speed :P
https://www.youtube.com/watch?v=dBRrp2C2H6I
Fiat Croma 2,4 jtdm by cinsoft.pl STAGE 1 - YouTube
i bez zapietych pasow :D..gratulacje :D
co mają pasy , w pl je,,,,,,,ści się jak chce :lol2:
Przez takich wlasnie co jezdza jak chca..pozniej mozna smiac sie na tvn turbo..
Albo co najgorsze - Prosze pana tego kierowcy nie mozna karac za wypadek w ktorym zabil rodzine..bo sam morderca-kierowca juz jest warzywkiem..- Nawiazujac do sprawy pana Z.
Kiedyś gdzieś wrzucałem już te zdjęcia z trasy, moja bez żadnych przeróbek zamknęła licznik 250 a gps wskazywał 238, auto jeszcze się rozpędzało ale ktoś mi wyjechał, później już nie testowałem, mocy mu nie brak. W trasie jak da radę to 150-170 jeżdżę bo to są dobre obroty a silnik wtedy jest elastyczny. Na trasie auto ładnie spala ale w mieście spalanie średnio 10l trzeba liczyć.
Załącznik 11025Załącznik 11026Załącznik 11027
Widzę, że wrzuciłeś screen z programu Torque (Pro). Przyspieszenie wg GPS mierzone czy z podpiętego interfejsu? U mnie są jakieś spore opóźnienia z GPS i ciężko zmierzyć przyspieszenie.