gratuluję autka. podobają mi się Alfy 147. w szczególności czarne ;) teraz pisz jakie wrażenia w porównaniu ze Stilo. sam się zastanawiam nad Stilo ewentualnie nad Alfą 147. oczywiście 3D ;)
To jest widok strony w wersji do druku
gratuluję autka. podobają mi się Alfy 147. w szczególności czarne ;) teraz pisz jakie wrażenia w porównaniu ze Stilo. sam się zastanawiam nad Stilo ewentualnie nad Alfą 147. oczywiście 3D ;)
Różnica jest naprawdę duża;-)
Dużo Alfą jeszcze nie przejechałem,jak miało jeszcze blachy włoskie,ale na razie mogę powiedzieć że prowadzi się znakomicie.
Ma twardsze zawieszenie na pewno od Stilo
Pewniej wchodzi w zakręty
Na dużych nierównościach jest to odczuwalne troszkę ale na prostej to auto płynie,nawet przy dużych prędkościach to jej nie czuć (można się zapomnieć:lol:)
Na pewno Alfa troszkę więcej spali, za to ma lepsze przyśpieszenie od Stilo,wyprzedzanie nie stanowi problemu. Różnica 2 koni ale w tym przypadku to jest b.duża różnica
Przy wyższych prędkościach nie jest tak głośno jak w Stilo,Alfa ma lepsze wyciszenie,duże ciszej jest na pewno
I oczywiście moim zdanie lepiej się prezentuje;-) wiadomo że czarna to jest już wypas,czerwona też mi się podobała ale z mojego koloru też jestem b.zadowolony
Powiem Ci że z daleko to wygląda jak 3D w sumie tylnych klamek nie widać:P
Pewnie będą droższe części do tego auta ale wszystko wyjdzie w praniu więc zobaczymy
zapomniałeś wspomnieć o wyjątkowym designie deski rozdzielczej, zegarów, w ogóle wnętrza samochodu. Aż się chce tym autem jeździć :) szkoda, że w wersji poliftowej zrezygnowano z tych "kielichowych" zegarów - takich jak u Ciebie. świetnie to wyglądało :) mnie na sztywnym zawieszeniu nie zależy. lepsze przyśpieszenie od benzynowca (przynajmniej od dołu) powinien zapewnić silnik JTD więc Stilo wciąż u mnie aktualne. Stilo za piękne, agresywne, ponadczasowe nadwozie, natomiast Alfa za sportową elegancję.
tylko 3D. Stilo w 5D w ogóle nie wygląda :) taki włoski dziadkowóz z przeznaczeniem na rynek niemiecki :)
To udanego zakupu życzę;-)
to się okaże. mam jeszcze trochę czasu. wcześniej oczywiście chciałbym się obiema furami przejechać. niektórzy narzekają na awaryjność Alfy, ale ze Stilo jest właściwie podobnie ;) będę do Twojego tematu zaglądał co by byc na bieżąco :)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
to się okaże. mam jeszcze trochę czasu. wcześniej oczywiście chciałbym się obiema furami przejechać. niektórzy narzekają na awaryjność Alfy, ale ze Stilo jest właściwie podobnie ;) będę do Twojego tematu zaglądał co by byc na bieżąco :)
Fajna Alfa, gratuluje zakupu :smile: 1.6 TS 105km to ten 1.6 bez wariatora ? czyli ten lepszy jesli tak ;-)
Jak szukałem Stilo to się tyle opinii naczytałem że szok:lol: więcej negatywów niż pozytywów,wszyscy narzekali na elektrykę,korozję,w ogóle że awaryjne...
W Alfie to samo:lol:
Z tego co wiem to Alfa ma dobre zawieszenie ale słabe na nasze drogi i trochę drogie w naprawie,z elektryką też się mogą pojawiać problemy,częsta korozja tłumika końcowego,fakt mam nowy bo ktoś przede mną wymieniał i już jest na nim ruda;-)
Tak to silnik bez wariatora,więc "podobno" jest mniej awaryjny;-) zobaczymy jak to z nim będzie
Jak zrobisz zawieszenie na porządnych częściach to powinno to posłużyć. fakt wahacze do przodu trochę kosztują. ostatnio wymieniałem w 156 (są te same co w 147) to dolne trw w sklepie kosztowały około 460 za szt. górne chyba koło 200 za szt. auto miało 220 tyś z czego 40 w Polsce górne miał wymienione rok temu dolne teraz i wszystkie tuleje w poprzecznych z tyłu. dolne jeszcze były ori więc albo od nowości albo ktoś wymieniał w serwisie. tuleje przedniego stab ori wytrzymały ponad 200 tys a jakiś polski dupowaty zamiennik 15 tyś.
Puki co panowie to tylko łącznik stabilizatora do wymiany, koszt w granicach 60zł, TRW pewnie tam wskoczy, a poza tym zawieszenie jak najbardziej w porządku;-) Z tego co wiem to wahacze są świeżo po wymianie po obu stronach,więc na razie mam spokój z tym;-)
A dodam 2 fotki robione wieczorem;-)
Załącznik 9875
Załącznik 9876
Przygotowana mała kosmetyka do auta;-)
Załącznik 9893
Te zegary w Alfach są na prawdę super .. Bardzo ładne podświetlenie no i te wskazówki pionowe , cudo :) Mogę tylko pozazdrościć , bo akurat model 147 to moje takie marzenie małe :P Bardzo mi się podoba , nawet przymierzałem się do zakupu owego modelu zamiast Bravo , ale odradzono mi ze względu na słabe zawieszenie u tej marki :)
Aj , po takiej ilości kosmetyków autko będzie na pewno błyszczeć :P wyglancujesz je na cacy :D