Można góra-dół i dół-na wprost, a nie można góra-na wprost ;)
To jest widok strony w wersji do druku
Można góra-dół i dół-na wprost, a nie można góra-na wprost ;)
odblokowałem sklejony przycisk od nadmuchu na nogi i potwierdzam to co napisałeś. Trochę dziwne ale cóż my możemy :D
u mnie w tamtym tygodniu zeszła folia od mocniejszego nadmuchu i wyłączenia nawiewu :D
dzień pracy z rozpuszczalnikiem poliuretanowym i wszystko jest cacy aż milo splunąć ;D
nie wiem jak u was ale u mnie przy prędkości do 120km/h spalanie jest super do 5.3l/100km ale potem przy 140 km/h robi się nagle 6.5 co mnie trochę dziwi bo w bravo aż takiego radykalnego wzrostu nie ma
U mnie jest podobnie, ale az tak bym sie tym nie martwił.
A tak jeszcze góra-dół można, ale tylko wtedy kiedy górę wpierw włączymy i dopiero później można na dół. Jak się ustawi wpierw dół to nie można ustawić góry :) A takie patenty. To jest jednak wymuszone przez układ tych klap i silniczków.
A to muszę zastosować, bo mnie irytuje to lepienie się. Nie było tego jak ją kupiłem, a teraz się to zaczęło...
Chyba takie zestrojenie. U mnie w 1.6 jest podobnie. Gdy na autostradzie nie przekraczam 100km/h to spalanie super. Gdy do 120km/h jest ok, ale powyżej zaczyna rosnąć.
weź jakieś bawełniane szmatki bo te sztuczne się nie nadają. Polecam użycie rękawiczek bo będziesz miał całe ręce czarne i ja je 2 dni myłem. I nie przejmuj się że plastik zrobi się gdzieś trochę miały to wszystko plak zakryje a jak nie to są przecież czernidła do plastików. U mnie w kilku miejscach zrobił się biały ale wyczyściłem preparatem do czyszczenia kokpitu firmy K2 a potem tej samej firmy plak.
a czy przypadkiem chip box nie zmieniłby tego albo zastosowanie turbo ze zmienną geometrią?
Jaki ty masz rocznik tego, bi nic nie napisales ;)
Ja mam ze zmienną geo i jest to samo, poza tym nasz komp jest w miare dokładny, ale tylko na trasach, no musisz sprawdzac na srednim, bo na chwilowym (tylko z nazwy) wylicza spalanie z ostatnich 5min jazdy.
moja jest z września 2000 roku. cos ostatnio mi kapie z odmy która idzie od dolu turbo do filtra.
Załącznik 11073
I tak 660km w jedną stronę co 2 tygodnie gania moja Lusia. 6 tyś km i nic się nie dzieje. Cisza, spokój i niesamowita wygoda, po prostu kawał dobrej włoskiej roboty.
I oby tak dalej ;) no i fakt... wygodne to to jest :D
teraz planuje sobie na czarno okleić maskę dach i klapę.
Wg. mnie to też zajedzie wiochą.. Lybra choć stara miała być segmentem luks a tu jakieś takie usportowienia..
Jestem za przedmówcami, w Lybrze nawe nie chodzi o to, ze będzie zle wyglądac, ale w lybrze tego nie wypada robic ;)
tylko mi schodzi bezbarwny z maski a wach mam wypłowiały że szok. też mi się to kiepsko widzi ale ogólny plan jest taki żeby je całe obkleić czarnym połyskiem lub białym. Czuje się zaskoczony bo przeciez tylu ostatnio widziałem tu zwolenników tuningu samochodów kombi :P
A tak na poważnie widziałem taką lybre z czarnym dachem. Nawet nieźle to wygląda.
Tak, ale tylko z dachem, koles na LKP ma tak zrobione i wygląda OK, ale juz maska to trochę kiepski pomysł ;)
Takie oklejanie żeby dobrze wyglądało i było trwałe kosztuje tyle co lakierowanie.. To już wolałbym sobie polakierować..
folia nie jest strasznie droga. Sporo sobie liczą za wykonanie usługi która wcale nie jest taka ciężka do wykonania. Na razie jak sie okazuje nie będzie czasu an to a na wiosnę możliwe że jednak Lusia pójdzie do obcego a ja kupię sobie drugie bravo II
PODGRZEWACZ ROZRZEDZACZ PALIWA DIESEL DISEL ON (3667951430) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. co o tym panowie myslicie? Ktos to juz testował u siebie i na prawdę jest to skuteczne?
Tego typu wynalazek chyba we Fiaie montują. W opcjach do diesla kiedyś widziałem. Na temat tego konkretnego się nie wypowiem.