To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Żarówka H1 -
no niestety nie ma cudów.... żarówka która ma + 30% musi mieć tez większa moc , a przez to wydziela wiecej ciepła ... itp ,itd.... oj z fizyka u młodzieży teraz nie za dobrze jest.............:roll::roll:
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
mrozek
Od lat kupuję żarówki w.... Carrefour!
Są produkowane w UE - najczęściej w Niemczech, dobrze wykonane, świetnie świecą (robiłem testy) i niczym nie ustępują markowym.
Uwaga nie mam na myśli chińskich cudaków w kolorowych papierkach tylko żarówki z serii Carrefour.
Kosztują połowe mniej niż te w firmowych opakowaniach. Sprawdźcie kiedyś.
No własnie też ich uzywam !! co do miejsca produkcji ..... to śmiem wątpić ....ale jakość jest przecietna......
-
Nie kantują na miejscu produkcji - nie ma sensu. Oni nie kryją się z chińszczyzną w innych przypadkach. Zresztą widać po wykonaniu gdy się je weźmie do ręki razem z typową "chinką".
Jakość jest przeciętna... no i OK. Porównywałem H7 do standardowego Philipsa (nie + coś tam i robię dzień w nocy ;-)) i nie widziałem róznicy. Trwałosć taka sama.
Płacąc coś ponad 20 PLN za 2 żarówki jestem zadowolony.
-
Ja u siebie mam zestaw Osram Cool Blue Intense (w soczewce). Światła świecą na biało, nie na niebiesko jakby to sugerowała nazwa.
Lewa lampa Cool Blue
Prawa lampa zwykły Osram.
http://imageshack.us/a/img22/2996/20130319192616.jpg
http://imageshack.us/a/img819/8027/20130319191001.jpg
-
Cytat:
Napisał
mrozek
Płacąc coś ponad 20 PLN za 2 żarówki jestem zadowolony.
też przerzucam się na takie, zajadę jak będę miał po drodze ;-) pierwszy raz kupiłem droższe żarówki i już się zraziłem
-
Tu jest ciekawy test. Są żarówki z Carrefoura: żarówki, żarowka h7, test żarowek h7, jakie żarowki do samochodu
Porównajcie strumień świetlny (lm – norma 1500 +/- 10 proc.)
-
Fajny test, szkoda, ze nie ma w tescie zarówek z Biedronki, bo ostatnio kupiłem na probe do Lancii i jestem pozytywnie zaskoczony, swieca OK, a kosztowały niecale 9zł/kpl :D
-
Cytat:
Napisał
egon
a kosztowały niecale 9zł/kpl
no to cena szokuje :smile: co rozumiesz poprzez świecą ok? Jak polecasz to kupię ;-)
-
No to, ze świecą OK, a jak mozna to rozumieć, dotychczas mialem zwykle Philipsy za za 15zł/szt i nie widzę różnicy w świeceniu, poza tym, ze te z Biedronki maja lekko bardziej biale światło, poza tym, za ta cene to grzech nie sprawdzić ;)
O takie http://fanbiedronki.pl/gazetka/2013....odowe,H4,H7,H1
-
i takie kupię :wink: zobaczymy jak długo poświecą ;-)
-
Każda nowa żarówka świeci biało ;)
-
Piotrek, ale jedne bardziej drugie mniej, poza tym wątpię, żeby Philipsy po 3 miesiącach juz świeciły gorzej ;) Tak czy siak twierdze, ze za tą cenę warto było je kupić ;) mam jeszcze komplet H1 i bna dniach wypróbuje je w Bravie ;)
-
Chyba zaczynamy mieszać pojęcia, ja mam w Cromie żarówki H1... a nie H7.... róznice co do jakości strumienia swietlnego są.....Według mnie Croma ma kiepskie refklektory ( a mam porównanie z duuuuuzo starszą 626-gdzie siedzą H7 , a reflektor wykonany jest z normalnego szkła ( a nie z plastiku wykonanego z zużytych prezerwatyw....)
Widzę na zdjeciu że Osram swieci dosyc TROCHĘ lepiej niż to co ja uzywam... ale ogólnie Croma ma światła kiepskie......( nie jest to mój 3 czy 5 samochód a chyba 15... jak dobrze policzyłem .
-
To co oni w tej instrukcji pierniczą, że w mijania siedzą H7?
-
Testowałem H7 w Stilo a przedtem H4 w Multipli. Nie testowałem H1 ale zakładam, że jakość tych z Carrefour będzie podobna jak H7. Kupiłem już H1 na zapas - nie miałem jeszcze powodów do zakładania.
Ja też miałem kilka aut własnych i kilka używałem służbowo. Croma świeci przeciętnie. Szału nie ma - tragedii też. Nie wiem jak świeci z ksenonami.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
H1 jest do drogowych, H7 do mijania. Tak naskrobali w instrukcji.
-
Cytat:
Napisał
mrozek
I tym się sugerowałem przy zakupie. Jakie było moje zdziwienie, gdy podczas wymiany żarówek mijania okazało się, że mam H1 :)
-
Czyli humor z instrukcji obsługi cz. II
H7 jest tam gdzie wgłębienia na kubeczki :lol:
Może w Cromie po lifcie zmienili a w instrukcji zostało?
pzdr
-
Cytat:
Napisał
mrozek
Może w Cromie po lifcie zmienili a w instrukcji zostało?
Dokładnie tak. Croma po lifcie ma obydwie żarówki H1.
-
Cytat:
Napisał
mrozek
To znaczy że sam nie wymieniałeś żarówek, bo w Cromie siedzą TYLKO H1!!!! zarówno mijania jak i drogowe( to co pisze instrukcja to bzdura!!!!) wyjmij i przeczytaj sam a nie proś tatusia żeby ci żarówke wymienił....:lol:
-
Cytat:
Napisał
Bodziu
To znaczy że sam nie wymieniałeś żarówek, bo w Cromie siedzą TYLKO H1!!!! zarówno mijania jak i drogowe( to co pisze instrukcja to bzdura!!!!) wyjmij i przeczytaj sam a nie proś tatusia żeby ci żarówke wymienił....:lol:
Przecież napisałem, że w Cromie jeszcze nie miałem okazji wymieniać żarówki bo żadna nie była przepalona. Mam ją od kwietnia tego roku...
Co mam wyjąć i przeczytać sam?
Pzdr
-
Wyjmowac nie trzeba, widać od razu H1 ma mniejszą bańke niz H7..ot i cała filozofia.................