Auto jeździ, najważniejsze, jednak teraz w wolnym czasie bez stresu spróbowałbym naprawić immo.
A TD100 nie ma mechanicznej pompy wtryskowej?
To jest widok strony w wersji do druku
Myślę że różnica pomiędzy 75 a100 TD to tylko sprężarka o innej wydajności. Widziałem taki silnik i jeśli dobrze pamiętam to było to samo. Istnieje możliwość że to co widziałem to też 75 /brakowało znaczków na samochodzie/ był po małym bum z przodu i tyłu / wzieli go w kleszcze /.:lol:
Td100 to z tego co wiem silnik zuoełnie inny - nie chce palnąć gafy ale on ma chyba wtrysk elektroniczny? Bez ecu nie pojedzie...
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Z tego co wiem pierwszym dieslem fiata (i w ogóle) sterowanym elektronicznie jest jtd... TD100 to chyba jakieś dziwne combo bo ma pompę wtryskową i interfejs diagnostyczny... Może niech się wypowie ktoś kto ma TD100 ;)
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Pogooglałem i znalazłem :
http://www.bbmkp.pl/faq-td100-ecu-t2245.html
I wszystko jasne :)
To co napisałeś o 100 i 75 TD to chyba jest w znacznej części prawdziwe 75 ma pompę BOSCH a 100 LUCAS , mają inne sprężarki i tak samo prymitywny układ elektroniczny. 100 ma dodatkowo miernik obrotów a w 75 tego raczej brak. Zdjęcia są totalnie identyczne. Szukałem schematów i te które znalazłem dotyczą obu modeli. Uwaga - były jakieś zmiany w roku 1999. ;-)POZDRAWIAM
Przepraszam,że odkopuje kotleta, jednak jak to jest w końcu z tym TD100 ? Autor tematu, jeżeli jeszcze jesteś, mógłbyś podpowiedzieć? Świeci immo, zapewne nie podaje napięcia na elektrozawór pompy. Pompa wtryskowa to Lucas, jak to obejść ???
Ja mam 75-kę ale myślę że w 100 - ce też wystarczy podać + 12v na zawór. W moim to działa perfekcyjnie. A do palącej się lampki z kluczykiem można się przyzwyczaić. Oczywiście odkręcamy przewód z sterownika elektrozaworem. Mój sterownik został zalany paliwem i się rozpadł, teraz mam tam więcej miejsca. POZDRAWIAM