Po jaką cholerę to robić?
Oszczędności żadnych, dłubanie w instalacji... nie rozumiem.
pzdr
To jest widok strony w wersji do druku
Po jaką cholerę to robić?
Oszczędności żadnych, dłubanie w instalacji... nie rozumiem.
pzdr
Oszczędność jest taka że odblysnik sie tak nie wypala, no I coś tam na paliwie tez, chociaż to mało ważne.
Z tym paliwem to raczej ściema, korzyścią jest mniejsze tyranie lamp, instalacji elektrycznej oraz alternatora - wszystko to zużywa się na światłach mocniej po prostu..
Niby czemu przy kseonach większa? Xeony zużywają mniej prądu i są trwalsze..
Ja założyłem do mućki ten moduł i jestem zadowolony. Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby ktoś mrugał informując mnie że go oślepiam, oczywiście przy szarówce, czy gorszej pogodzie przełączam się na mijania.
pozdro dla anty... spróbujcie patentu z dziennymi, niezależnie jakimi, a nie będziecie chcieli mieć więcej samochodu bez nich.
Dobre moduły z montażem i właściwą homologacją to gdzieś ze 150-200zł, za tyle masz 50-60szt zwykłych żarówek H1 lub przynajmniej z 10-16szt przyzwoitych typu tungsram +90%. Dodatkowo ciężko ładnie wpasować dzienne do cromy po lifcie. Dlatego poważnie pytam, jakie są zalety dziennych?
Eeee tam moda, modne są jak poniżej :)
Załącznik 11856
Dokładnie, design cromy jest bardzo stonowany i naprawdę ciężko coś w nią wpasować. O gustach się nie powinno dyskutować, ale ja nie planuje żadnych "ozdobników". Wygląd mojej "szarej" czarnej myszki mi odpowiada.
Prawda, jest taka że nie zawsze da się poprawić fabrykę (projektantów). Czasem bardziej szpeci niż pomaga.
Choć nie mówię, że zdarzają się przypadki gdzie poprawia to jakość/wygląd.
W tym wypadku pogarsza ...
niestety macie rację, ciężko jest cokolwiek dopasować żeby nie oszpecić wyglądu przodu dlatego pytałem czy ktoś ma ten moduł na światła drogowe, narazie rezygnuję i śmigam na mijania :)
zawsze można podłączyć ten moduł pod p. mgłowe, na innym forum kilka osób tak podłączyło, sam osobiście nad tym myślę, jeżeli nie w tym to na pewno w przyszłym roku to zamontuję :lol:
Legalne nie będzie, ale w sumie możesz wrzucić w klosze H1 na ledach po +/- 2W.
Dla mnie to nieistotne. Rozumiem instalowanie urządzeń poprawianacych komfort - można wtedy powiedzieć, że się nie wyobraża sobie auta bez np bluetooth. Światła dzienne? Jadąc autem nie odczuwam ich obecności. Poza tym to kolejna rzecz do kontrolowania - przy gorszej pogodzie trzeba pamiętać o przełączaniu na światła mijania. W tej chwili mam cały czas w pozycji ON, wkladam kluczyk, włączają się światła i jadę.
Pzdr
jak się ma czujnik zmierzchu to manetka jest w pozycji AUTO i nie martwisz się kiedy mają się włączyć mijania np. gdy wjeżdżasz do tunelu ;-)