To jest widok strony w wersji do druku
-
Zdejm sobie klemę z akumulatora na dłuższy czas.Odpal na benzynie i zrób auto-adaptacje. Mam podobną sytuację do Ciebie,ten sam silnik z instalacją II generacji. Nie mam założonego emulatora wtrysku przy jeździe na gazie (walcze z tym właśnie). Po pewnym czasie, jak jeżdżę na gazie,komputer głupieje,i auto nie jeździ na benzynie. Kiedyś myślałem,że uszkodziła mi się pompa paliwa,ponieważ daje gaz do dechy a on nie jedzie... o co come on:confused: Ale ściągnąłem klemę i wszystko wróciło do normy na jakiś czas.
-
Masz rację wykonam taki zabieg a w ogóle to mam pytanie do wszystkich, jak zdejmę klemę-to którą + czy - i jak założe to resetuje się coś w aucie. ? Chyba nie :) al pytam czy po odłączeniu zasilania trzeba cos ustawiać???
PS szukam jeszcze i szukam, kolektor chyba jest dziurawy czy to może osłabiać benzynę?
-
Cytat:
Napisał
pytlowany1
jak zdejmę klemę-to którą + czy -
Obie
Cytat:
Napisał
pytlowany1
jak założe to resetuje się coś w aucie
Po to się robi taki zabieg zwany autoadaptacją żeby wykasować pamięć tymczasową sterownika. Nie mylić tego zabiegu z kasowaniem błedów. O autoadaptacji jest naprawdę mnóstwo informacji na forum!
Cytat:
Napisał
pytlowany1
PS szukam jeszcze i szukam, kolektor chyba jest dziurawy czy to może osłabiać benzynę?
Który kolektor jest dziurawy i co znaczy "osłabiać benzynę" ? Jeżeli masz dziurę w dolocie to raz zasysa brudne powietrze a dwa mieszanka paliwo-powietrze jest nie taka jak powinna a to może być przyczyną Twoich problemów. Jeżeli kolektor wylotowy jest dziurawy to będzie głośniej niż przewidziano i nie wykluczone, że układ wydechowy nie spełni swojej roli. Jeżeli masz sondę za tą dziurą to na pewno z racji zasysania powietrza będzie wariować.
-
Nie kolektor tylko chodziło mi o katalizator
-
zrob foto z pod maski bo możliwe ze masz inst Igen i dlatego sterownik nie reguluje dawką gazu i dlatego tak czesto bedzie sie rozjeźdzac mapka wtrysków
-
A mam jeszcze pytanie do speców- w przyszłym tygodniu chcę naprawić hałasujący katalizator.
Zawsze leję Pb 95 czy to jest czy ta benzyna ni wykończyła katalizatora bo wszędzie czytam że do katalizatorów jest 98.
-
Jak już to lpg wykończyło katalizator. I kto pisze takie głupoty o Pb98? Na moje to 98 szybciej by wykończyło katalizator ze względu na większą ilość oktanów i większą moc czyli szybsze pozbywanie się spalin z silnika.