To jest widok strony w wersji do druku
-
Przegnił wam gdzieś kabelek, wykrycie tego będzie niezłym wyzwaniem. Ale w końcu całkiem sie urwie i auto w ogóle nie zapali.
Poszukałbym na początek okolice za akumulatorem, największa wilgoć i najwięcej osłoniętych miejsc. No i wszystkie punkty masowe do sprawdzenia.
-
hejka wczoraj bawiłem sie z bezpiecznikami wszystko wyjmowałem i czysciłem po zabiegu wyskoczylo mi losse connectio i nie mogłem odpalić samochodu tak jak by pompa nie załańczałą sie. Pożniej do cisnełem kable kolo body kompa i wszystko bylo normalnie palił na dotyk ale po przejechaniu 15 km zgasiłem go i juz go nie mogłem odpalic bo pompka paliwa zaczełą dziwnie stukać i przekażnik kolo akumulatora zaczą pykać . Poruszam kablami te koło kompa na silniku przez chwile i dalej jest dobrze. czytałem ze trzeba wymienić wiązke kabli od ecu do body kompa i ma byc dobrze. Narazie metodą prób i błędów bede szukał usterki.
-
Ja natomiast zauważyłem jedną sprawę..tzn ostatnio ładna pogoda była i całkowicie sucho i przez 3 dni samochód nie gasł i specjalnie wieczorem pojechałem na myjnie bezdotykową i co? odrazu pojawił sie komunikat po przejechaniu 5 m.. zyli jak kolega wspomnił okolice akumulatora bądź jakiś zasrany kabelek od czujników przy kole?
-
Stilo32 czytałem że trzeba wymienić skrzynke bezpieczników tą przy akumulatorze i może być dobrze :)
-
Mówisz? Heh.. też mi kumpel powiedział żeby tak zrobić ale nie do końca mu wierzyłem ;p Jak dekiel ostatnio na allegro tylko części do stilo sprawdzam.. :sciana:
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Fajnie byłoby zamknąć temat również dla innych użytkowników którzy mają ten sam problem...a jest ich troche moim zdaniem.
-
P.S. Jakby ktoś był ciekawy to we Wro (FIAT) komplet bezpieczników no i skrzynkę wycenili kolo 550pln.
-
Już chyba znalazłem przyczyne.. ale jutro będę mógł to potwierdzić na 85 %.
-
Panowie na 100 procent to komputer wymieniłem na nowy i jest ok :)
-
Cytat:
Napisał
Dany
Panowie na 100 procent to komputer wymieniłem na nowy i jest ok :)
Ile kosztowała taka przyjemność?
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
A! A wcześniej też wymieniałeś kompa i nadal gasł..
-
Tak Stilo32 był komp robiony okazało sie ze gościo rozebrał go wyczyścił w środku i kase wziął za to i tyle, kompa nie naprawił :( a twierdził ze zrobił . A przyjemność kosztowała w serwisie 1500 zl . Ale działa i to jest waże :)
-
Cytat:
Napisał
Dany
Tak Stilo32 był komp robiony okazało sie ze gościo rozebrał go wyczyścił w środku i kase wziął za to i tyle, kompa nie naprawił :( a twierdził ze zrobił . A przyjemność kosztowała w serwisie 1500 zl . Ale działa i to jest waże :)
Ale wymiwnili Tobie na nówkę tak? Czy "naprawiali" stary... Wypytuję się ponieważ jest duża rozbieżność w cenie podaną przez ASO we Wro ;) Pozdrawiam iiiii.. zajebiście zazdroszczę pozbycia się problemu ;)
-
to bylo tak Stilo32 dali swój na ktorym też gaz i robili mój komputer póżniej okazało sie ze bój jest do wyrzucenia i zrobili tamten swój i śmiga do dziś . Czyli ten komputer nie jest nowy tylko z serwisie dali drugi który tam służył do sprawdzenia a że sie uparłem ze ten chce bo juz dobrze chodzi i tak zostało. :)
-
K O M P U T E R ! Niech nikt nie kombinuje tylko wymieni bądź naprawi komputer. Ja zapłaciłem 400pln za naprawę i wszystko gra. Pozdrawiam
-
strona istna profeska :D nawet numeru gdzie wysłać sms'a nie ma xD
-
Jak to nie ma? Widocznie cookies nie odswiezyles sobie... Poodswiezaj sobie pare razy to powinien sie pojawic...