A jak mam sprawny i też bym go zaslepił było by coś lepiej?
To jest widok strony w wersji do druku
A jak mam sprawny i też bym go zaslepił było by coś lepiej?
Tak. Nie leci syf do silnika. Sadza
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
Krzychu, jak masz silnik CF3 (z elektrozaworem a nie zwykłym podciśnieniowym) to musisz dać zaślepkę z dziurkami, bo inaczej w nieskończonosć będzie wywalać błąd.
Krzychu kup sobie kabel po wypłacie bo teraz kosztuje już na prawdę mało.
Kurcze coś musiało się stać dziwnego bo ja śmigam cały czas z zaślepką i nigdy mi to kontrolki nie zaświeciło.Tak samo wygląda sprawa z przepływką,a mianowicie nawet po jej całkowitym odpięciu nie zapala mi się kontrolka silnika.
Kupuj kabel i nie marudź ;-)
Madaw niestety się mylisz. Z otworami do edc 16 czyli od stilo.
Kabel kosztuje 50zeta - warto go mieć ;)
Większej bzdury nie słyszałem - co ci da zaślepka z dziurami CF2/CF3 ?? Błąd po podłączeniu na kompie zawsze będzie ,nie zależnie od tego jak zaślepisz - jedynym wyjściem jest wyłączenie EGR programowo co mija się z celem bo sam błąd nic nie powoduje tylko widnieje. To że zapaliła ci się kontrolka może być zwykłym zbiegiem okoliczności i do puki nie sprawdzisz podpinając kompa nie będziesz wiedział - kup kabel to jednorazowy koszt ,do tego znikomy a w każdej chwili możesz zdiagnozować co z autem się dzieje ,nie tracąc przy tym kasy i czasu
No własnie jak to jest z tym zaślepianiem w CF3? Już nie pierwszy raz słyszę, że komuś coś tam się pojawia. Ja swoj EGR po prostu poleciłem przeczyścić, bo szczerze obawiałem się wlasnie takich komplikacji oraz zwiększonego spalania, ale szczerze mówią konkretnych argumentów, popartych przykładami awarii w CF3 przy zaslepieniu EGR, nie posiadam, zreszta od niedawna uzytkuje Bravolota.
Nie ma awarii bo być nie może tym bardziej że silnik po zaślepieniu oddycha świeżym powietrzem a nie mieszanką ze spalinami - jeżeli komuś coś wywali to tylko dlatego że albo zrobiło to nieostrożnie i coś uszkodził przy okazji albo coś się wysr... w tym samym czasie - sam sterownik CF2/CF3 nie ma prawa nic wyświetlić oprócz zapisanego błędu w sobie, o większym spalaniu nawet nie wspomnę bo to zmyślone fanaberie
Za każdym razem to tłumacze...
Oddycha spalinami tylko gdy jedziemy że stałą prędkością... taka dygresja.:)
I już po badaniu kompem. Pokazało 2 błędy. Błąd P0180 - Diesel temperature sensor. Oraz błąd P0404 - EGR. Po skasowaniu ich powrócił od raz błąd P0180 i nie da się go usunąc a marchewa dalej świeci. Błąd egr nie wyskoczył potem. .....hmmm Najgorsze że się dowiedziałem że licznik o 80 tys cofnięty :(
Czyli jednak nie wina egr'u ;) po przejechaniu się autem błąd egru wróci ale nie zapala on marchewki.. Zrób porządek z tym czujnikiem temperatury gdziekolwiek on jest ;)
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Pierwszy to P0180 błąd czujnika przy filtrze paliwa. Sprawdź czy jest podłączony, bądź nie sączy się ropa z dołu.
Błąd egr powinien się pojawić po ponownym odpaleniu.
Licznik czym sprawdzałeś? Odometrem?
80 tys to nie ma tragedii masz 260 tys (z tymi 80) to jest ok jak silnik w dobrej kondycji.
A jaki masz odczyt (jesli masz) temp. paliwa :?: bo to pewnie o ten czujnik chodzi ;)
Tak jak Piotrek pisał, błąd EGR wróci, ale nie powinieneś się nim przejmować ;)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
No własnie nie, u mnie pojawia się dopiero po osiągnięciu temp. silnika ok 70stopni ;)
Dlatego napisałem, ze tym błędem ma się nie przejmować, ale tym drugim juz tak ;)
tu zdjęcia co pokazało :) Pacjent Badany FiatEcuSkan
Załącznik 7503Załącznik 7504Załącznik 7505Załącznik 7506Załącznik 7507Załącznik 7508Załącznik 7509Załącznik 7510Załącznik 7511
Czyli jaki to czujnik do wymiany ? Może link z allegro czy jak to poszukam u siebie w mieście :)
Napisałem sprawdź te przy filtrze powietrza, na dole jest wkręcany.
Zobacz czy jest suchy, wymieniałeś filtr paliwa może?
Na dole jest wkręcany w filtr paliwa, ten przy ścianie grodziowej.
Weź najpierw obczaj czy tam jest wszystko ok.
Na kompie sprawdzałeś temp. ropy?