To jest widok strony w wersji do druku
-
Przez filtr powietrza mogą dziać się takie rzeczy ?? . Dodam jeszcze ze wogóle nawet przy odpalaniu nie świeci mi się kontrolka wtrysków (a wtedy powinna) oraz kontrolka od ABS a przy hamowaniu ABS mi się nie załącza. Mogło być tak że poprzedni właściciel w celu łatwiejszej sprzedaży w jakiś sposób popsuł te 2 kontrolki bo świeciły się cały czas . Dobrze by było je naprawić wtedy bym wiedział czy Świecą się w trakcie jazdy.
-
Rozbierz liczniki to się dowiesz, diagnostyka komputerowa też wskazana. Podłączenie się w ASO to ok 70-130zeta, jak pogadasz po godzinach i za 50 powinni zrobić.
-
No więc tak zrobie po wypłacie czyli po 15. Podjade do ASO fiata i mam im powiedziec zeby mi ustawili mapy paliwowe tak ?? . Jeszcze się chciałem zapytać czy te mapy mają wpływ na splanie benzyny i gazu . Bo pali mi dziwnie to auto . Raz mi spali 12 litrow, raz 15 gazu , czasem jeszcze wiecej i potem znowu 12 . Troche to jest denerwujące . Czy to moze być od tych map ??
-
Chodzi o wykasowanie korekt map benzynowych. Najlepiej o całą adaptację krokowca, czujników itp. Tyle że naprawdę najpierw załóż normalny filtr, doprowadź auto do normalnego stanu..
-
a Te mapy maja wpływ na za duze spalanie ??
-
Ja jeżdżę najczęściej w 3 lub 4 osoby spalanie to około 9l/100Km więc sam sobie odpowiedz czy dużo czy mało?
-
Cytat:
Napisał
aro_77
Ja jeżdżę najczęściej w 3 lub 4 osoby spalanie to około 9l/100Km
To jest sekwencja? Mi II generacja latem pali w cyklu mieszanym 9-10l, zimą dochodziło do 12l.
-
Przeciez wiem ze mi za duzo pali ! . chodzilo mi o to czy mapy mają na to wpływ
-
Cytat:
Napisał
grabar500
Przeciez wiem ze mi za duzo pali ! . chodzilo mi o to czy mapy mają na to wpływ
Mają, ale nie sądzę że masz aż tak je rozjechane aby wychodziła duża różnica w spalaniu bo prędzej byś zauważył inne symptomy niż spalanie. Weź za dużo nie filozofuj, wymień ten filtr jak mówię na oryginał a nie jakieś g. przeróbki, pojeździj trochę na benzynie aby silnik się do niej przyzwyczaił i wtedy zobaczysz.. Jak masz instalacje IV gen to tylko na benzynie silnik potrafi się sam ustawić tzn ustawić mapę korekt wtrysków benzynowych.
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Mają, ale nie sądzę że masz aż tak je rozjechane aby wychodziła duża różnica w spalaniu bo prędzej byś zauważył inne symptomy niż spalanie. Weź za dużo nie filozofuj, wymień ten filtr jak mówię na oryginał a nie jakieś g. przeróbki, pojeździj trochę na benzynie aby silnik się do niej przyzwyczaił i wtedy zobaczysz.. Jak masz instalacje IV gen to tylko na benzynie silnik potrafi się sam ustawić tzn ustawić mapę korekt wtrysków benzynowych.
I wszystko w temacie
-
Ten filtr zalozylem bo tamten mi rozerwało , ale mniejsza z tym . dobbra czyli jak pojade do aso to co mam powiedziec zeby co zrobili z tym komputerem . To juz ostatnie pytanie.
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Ten filtr zalozylem bo tamten mi rozerwało , ale mniejsza z tym . dobbra czyli jak pojade do aso to co mam powiedziec zeby co zrobili z tym komputerem. A i jeszcze jest problem ze raz spali mi raz 15 litrow raz 12 raz 14 pali jak chce . nie mam juz nerwów do tego fiata zasranego. Czy mam osobny temat o tym zakładać ?
-
ja tez mam stożek bo puche mi dwa razy rozerwało na poprzedniej instalacji :) no ale do blosa założyłem stożek i ciągnie aż miło :) a mapki nadal mam rozjechane ;) ale na benzynie w sumie odpalam i czasami ciut po trasie wykrecam go po obrotach a tak to gaz ;)