To jest widok strony w wersji do druku
-
Sprawdziłem wtyczkę i idzie tam napięcie więc sądzę że wtyczka jest sprawna. Teraz dzwoniłem do mechanika który wymieniał mi pasek wieloklinowy od alternatora i ściągał bak gdyż były wymieniane tuleje łożyskowe. Może źle podłączył przewody? Ale wtem czas jest możliwe aby wogole odpalił?
-
Jeżeli odpali mi z plaka bez problemu to jaką usterkę mogę wykluczyć i co to może sugerować?
-
Zupełnie nic to nie sugeruje. Odczytaj błędy, skasuj i zobacz czy wrócą.
Od początku, auto odpala normalnie, czy nie, jeśli nie to nie jest winny przepływomierz. Zresztą przepływomierz możesz odłączyć całkiem.
Bez sprawdzenia błędów to wróżenie z fusów jest.
-
To się stało nagle. Odpalał normalnie i w ciągu dnia zaczął kręcić coraz dłużej. Po odłączeniu przepływomierza nic się nie dzieje. Żadnej reakcji
-
-
Cytat:
Napisał
Kasjan170
To się stało nagle. Odpalał normalnie i w ciągu dnia zaczął kręcić coraz dłużej. Po odłączeniu przepływomierza nic się nie dzieje. Żadnej reakcji
Podłącz pod kompa i sprawdź jakie masz ciśnienie na pompie wstępnej , może po zdjęciu baku ruszył się syf i zasklepił sitko-koszyk zbiornika
-
Może, ale całkiem możliwa jest też awaria czujnika polożenia wału i wtedy również nie odpala. Bez kompa nie da rady z fusów wywróżyć.
-
Za cztery dni jade na komputer
-
Na komputerze powiedzieli mi ze jest male cisnienie paliwa, blad egr, uszkodzony czujnik wałka
-
Masz numery błedów?
Wymień uszkodzony czujnik, auto powinno odpalić.
Egr masz zaślepiony czy nie wiesz?
-
Egr zaslepiłem, filtr paliwa wymieniłem, nadal ciezko pdpala i gasnie podczas rozpędzania. Jade wymienic czujnik i moze wtryski
-
przy wtryskach dobrze jest zrobić test przelewowy i zobaczyć który leje , a czy wypłukałeś sito w zbiorniku?
-
Witam czy Croma z 1.9 JTD też ma EGR-A? auto z 2010 roku
-
Cytat:
Napisał
Paweł Zabiegała
Witam czy Croma z 1.9 JTD też ma EGR-A? auto z 2010 roku
Tak ma
-
Sito bylo plukane. Wtryski wymienilem na inne uzywane ale sprawdzone, gdyz moje nie przeszly proby przelewowej. Nadal jest zbyt niske cisnienie paliwa. Teraz zamowilem pompe cr wraz z czujnikiem i zobaczymy jak wymienie.
Takie moje pytanie. Czy jeżeli wymieniłem wtryski i oczywiscie gniazda zostaly wyfrezowane to samochód bedzie lepiej sie zbierać?
Oczywiscie jak zacznie jeździć