Yacub Bawisz się w słowo twórcę niczym Byrrrt :) co do nadtopiłą?? może chodzi ci o NAD TO PIŁĄ czyli może coś nad nią jest :P :)
To jest widok strony w wersji do druku
Yacub Bawisz się w słowo twórcę niczym Byrrrt :) co do nadtopiłą?? może chodzi ci o NAD TO PIŁĄ czyli może coś nad nią jest :P :)
nadtopiła - nie przyjarała :P coś ty taki twórczy martenz?
Amator kabareciaż :P
Yakub zastanawiałem się co tam napisałeś ze 20 min. a powiem jeszcze że czytałem to dość rano. i to "ą" mnie zmyliło.
kazali pisać po polsku to palec sam leci na ALT :) [COLOR="#FF0000"]NADTOPIŁA[/COLOR] :) :P
No więc byłem u mechanika bo sam nie potrafiłem zdiagnozować przyczyny hamowania auta bo się na tym nie znam. Wiedziałem tylko że to na pewno tył hamuje. Rozebrał bębny i od razu powiedział że zardzewiały sprężyny odbijające szczęki. Niestety za późno byłem u niego i sklepy były już zamknięte. Jutro rano samochód staje na podnośnik i zostają wymieniane sprężyny w bębnach. Pewnie się zdziwicie jak mogą być zardzewiałe sprężyny skoro wymieniane były szczęki. No ale jechałem po kosztach i zostały stare sprężyny. Ale będzie kara na przyszłość, że lepiej wymieniać wszystko jak się robi :P Pod koniec tygodnia hienka dostanie jeszcze nowy termostat ;)
Jest reguła, na bezpieczeństwie nie oszczędzamy:)
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
A co ciekawe nie tylko tył hamował. Po wymianie sprężynek dalej to samo. Okazało się że też przód hamuje. Płyn hamulcowy nie wracał bodajże. Także do wymiany również przewody na przód... :/
to jak robił juz tył to tak samo mogłęs kupic te przewody elastyczne ;)
no i teraz jak sie okazał przód to do wymiany i tyle; ) no chyba że jeszcze sie okaże że tłoczki sie zapiekają :)
To nie znaczy ze masz przewody do wymiany! tylko trzeba wyczyścić Cylinderki i Tłoczki bo one mają w sobie najwięcej nalotu z okładzin. Więc nie daj się naciągnąć na wymianę przewodów, tylko wyczyść i przesmaruj pastą miedzianą wymienione wyżej elementy, oraz Ślizgi w zaciskach. możesz zrobić to sam. taniej wyjdzie.
Z tyłu są nowe przewody bo przy wymianie belki i zdemontowaniu starych przewodów nie dało się już ich założyć.
Akurat jeśli chodzi o mojego mechanika to pewne że nie naciągnie bo prawie rodzina ;) a na mechanice zna się naprawdę bardzo dobrze. Przez telefon czasami potrafi doradzić i pomóc.
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Z tyłu są nowe przewody bo przy wymianie belki i zdemontowaniu starych przewodów nie dało się już ich założyć.
Akurat jeśli chodzi o mojego mechanika to pewne że nie naciągnie bo prawie rodzina ;) a na mechanice zna się naprawdę bardzo dobrze. Przez telefon czasami potrafi doradzić i pomóc.
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
sorry ale coś mi się zwaliło nie wiem jak ;P
Hola Hola to nie ja pisałem tylko Yacub :) Ale nadal się będę upierał przy tym iż powinieneś najpierw wyczyścić tłoczki, oraz cylinderki. A dopiero jak to nie pomoże to wymieniać przewody hamulcowe. A nawet przed ich wymianą wyczyścić układ hamulcowy, zalać nowym płynem i porządnie odpowietrzyć. Po takim zabiegu dopiero wymieniać przewody.
spokojnie dotarło do mnie ;) rozumie ze nowe :) ciesze sie :)
mam podobny problem z hamulcem na tym samym kole (prawy przód) z tym że ja miałem zaślepiony przewód na lewym tylnym bo padł cylinderek , wymieniłem na nowy razem z przewodem ,na prawym z przodu wymieniłem tarczę, tłoczek z uszczelniaczem, i nadal się blokuje hamulec ja podejrzewam problem w pompie