Nieno chciałbym żeby samochodzik dłużej pochodził :P... To u mechanika z robocizną wyjdzie ok 500 zł gdzieś ?. I to na 100% to sprzęgło i skrzynia ?.
A ogólnie wszystko opiera się na wymianie tych 3 elementów które zalinkował "yacub" ?.
To jest widok strony w wersji do druku
Nieno chciałbym żeby samochodzik dłużej pochodził :P... To u mechanika z robocizną wyjdzie ok 500 zł gdzieś ?. I to na 100% to sprzęgło i skrzynia ?.
A ogólnie wszystko opiera się na wymianie tych 3 elementów które zalinkował "yacub" ?.
samo buczenie to zapewne tylko łożysko oporowe !!
ja podpowiedziałem żeby zrobic zarazem kompletne sprzegło aby tam nie zaglądac ponownie za jakis czas - bo robocizna 250-300 ( nie wiem ile tobie powiedział) za każdym razem taka sama cena za zrzucenie skrzyni :)
ja do tego kompletu doliczył bym jeszcze linke + nowy olej do skrzyni :)
Kurcze to widzę czeka mnie spora wymiana ;/.
yacub ja podałem ceny na dziś i tak to wygląda LUK powyżej 300 PLN do 1.6, a Valeo poniżej 300 PLN. W 1.6 trzeba uważać bo od bbm może nie podejść, a te są tańsze i popularniejsze jednak trzeba uważać bo różni się końcówką LUK ...7200 do sieny, a ...9200 do bbm. Jeśli ktoś ma inne informacje to niech się podzieli.
PS
Olej Syntetyk K2 to 2 x 20PLN/1L
Luka bierz jak coś, Valeo się popsuło ostatnio ;)
aro_77 skąd te ceny brałes ? podaj źrodło :)
jak dobrze poszukasz na allegro to znajdziesz taniej :)
SPRZĘGŁO FIAT SIENA 1.6 16V LUK (2964509191) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i dlaczego miało by nie podejść ? silnik ten sam a skrzynia z BBM rożni sie tylko łapą od docisku który da sie szybko przerobic aby pasowało w PS
tak samo jak ja kupowałem w sklepie to koles podałze do BBM PS i pasowało bez problemu
moze podałęs rożnice w silniku i skrzyni po FL bo tam moze sie wiecej rzeczy rożnic ale nie sadze - jak średnica sie zgadza to bedzie pasowało :)
No to jest akurat prywatna aukcja. Ale zobacz na oznaczenia, ja mam do swojej 620197200, a te sprzedawane do bbm maja 620089200. Czym się różnią to nie wiem ale pytałem sprzedawców to nie przyjmą reklamacji jeśli nie będzie pasowało bo do sieny maja te z pierwszym numerem.