duża to choinka była:smile:
To jest widok strony w wersji do druku
duża to choinka była:smile:
Powiedziałbym, że największa w moim życiu :)
Jedyna smutna rzecz jest taka, że nie mogę znaleźć amatora na moją marysieńkę, która notabene służyła dzielnie w doli i przy odcięciu zapłonu ;)
Stoi obok Stilacza pod warstwą śniegu, jutro musze ją na spacer wyprowadzić bo swoje przeżyła ze mną :D
Daj do działy sprzedam samochód ogłoszenie
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
własnie pokaz marysienke z ogłoszeniem :)
a co do silnika stilo to masz ecoteca :P
ładna ładna.. :)
Marea też ładna :)
Dawnom nie pisał a tutaj "niespodziewanie" przyszedł pocztą prezent od dziewczyny, czyli mój ulubiony odseparowany zestaw Hertz :D
Byle do wiosny i przekładka fabrycznego audio :D
Załącznik 6666
to wtedy będzie grać:-). Ja też planuje zmianę audio w swoim stilo,na Pioneer:-)
ja też się szykuje na pioneer-a :D a HERTZ też robi dobry sprzęt, czekamy wkładaj zobaczymy jak gra :D
W Marei mam dokładnie to samo i gdyby nie żalosne fabryczne wygłuszenie drzwii to dałoby czadu, a tak wiekszość mocy idzie "w blachę". W Stilo będzie inaczej :D
to na pewno;-)
Muszę poszperać na kompie, znajdę fotki mojego pierwszego wozidła ze stajni Fiata, tzn srebrnego Punciora, który przeżył redukcję do 2-giego biegu przy prędkości 130km/h (jak to zrobiłem? Lepiej nie pytajcie) :D Nie będe zakładać nowego tematu bo fotki raczej są archiwalne (mam również foto po strzale w dzika).
Be prepared :)
pioneer-a to teraz made in china, kiedys to to grało teraz do ROCKFORD, HERZ, JL ...
a co do tego to chyba jakiś mały wzmacniacz musisz dać bo inaczej ci to radio seryjne nie posiagnie 2 x 160
radio spokojnie pociagnie te hertze przynajmniej bedzie zapas mocy w głosnikach :)
Fabryczne radio w stilo na fabrycznych głośnikach łoi, że głowa mała- hertze są po to ażeby rozszerzyć zakresy częstotliwościowe, lekko poprawię wygłuszenie i nie będę wygłupiać się ze wzmakiem i tubą jak to koniecznie musialem zamontować w Marei.
I nie 2x 160W tylko 2x 90W RMS:)
A zgodnie z kanonem audio (nie tylko car-audio) głośnik powinien mieć moc znamionową 2x wiekszą od wzmacniacza żeby zagrał czysto w calym zakresie swojej charakterystyki :)
tak jak kolega wyzej pisze - a zresztą głosniki samochodowe są tak produkowane aby wrecz idelanie pasowały do radioodtwarzaczy :)
czy tak jak wyzej pisze jak głosnik ma 90W rms ( wątpie aby tyle miało) to przecietne radio ma 20-25W na jeden kanał wiec radio da max a głosnik sie nie przesteruje i wytrzyma :)
Exactly, doczytując się szczegółowych parametrów głośnika mozna wyczytać z angielska:
Power: 180W RMS (peak)
80W RMS (continous)
Wychodzi więc na to, że owszem, może osiągnąć 180W ale po chwili albo wywali zabezpieczenie na zwrotnicy albo głośnik wypluje membranę, taka prawdziwa, znamionowa moc to około 55W (110W mają kolumny Altus 110, które sam posiadam, a niepomiernie bardziej tłuką) :)
W dniu dzisiejszym stuknąłem 1000km na instalacji LPG, poza drobnym uszczelnieniem wszystko gra :) Nawet spalanie wyszło niczego sobie bo trzyma się na poziomie stabilnych 8l/100km. Oby tak dalej :D
Z rzeczy "must be done"- smarowanie potwornie skrzypiących cięgien mechanizmu wycieraczek i wymiana oleju w skrzyni
jaki wlałeś olej?