To jest widok strony w wersji do druku
-
Wczoraj w końcu udało mi się połączyć ze wszystkimi funkcjami w GP. Tak jak pisał KOBRA dzięki adapterowi nr 3. Teraz wszystko śmiga bez problemu :) Jedyne nie mogę się połączyć z zakładką Klimatyzacja ( w opisie niby wymaga adaptera 3). Problemem też okazało się był u mnie antywirus. Musiałem go wyłączyć w innym razie program FES wywałało, zamykał się. Dziękuje wszystkim za radę i pomoc. :) Pozdrawiam Marcin.
-
Koledzy!
Mam elm327 i łączy się on z silnikiem i wspomaganiem, ale jak podepnę adapter 3 od Viakena to nie łączy się już z niczym. Nie wiem o co chodzi?!
-
Może masz elm-a który nie chodzi po CAN
Trzeba by sprawdzić samego elm-a na innym aucie i spróbować połączyć się po CAN-e jeżeli połączysz się z innym autem to zostaje reklamować przejściówkę
-
Cytat:
Napisał
KOBRA
Może masz elm-a który nie chodzi po CAN
w sprzedaży jest już tylko elm 327 w wersji 1.3 i 1.4 dlatego nie ma szans by był nie przystosowany do komunikacji po szynie CAN
skąd masz kabelek? może trafiła Ci się chińszczyzna która wymaga wyrzucenia jednego rezystora (poszukaj na forum)
-
Cytat:
Napisał
qronax
w sprzedaży jest już tylko elm 327 w wersji 1.3 i 1.4 dlatego nie ma szans by był nie przystosowany do komunikacji po szynie CAN
skąd masz kabelek? może trafiła Ci się chińszczyzna która wymaga wyrzucenia jednego rezystora (poszukaj na forum)
No właśnie o tym piszę .
Dlatego poradziłem aby spróbował na innym aucie bo w Grande po CAN-ie Trzeba przejściówki nr 3 .
Więc najpierw trzeba sprawdzić np na stilo czy połączy po Can-ie ,aby wykluczyć właśnie ELM-a z rezystorem do usunięcia, a dopiero później reklamować przejściówkę.
-
GP1.3 multijet+elm327+multiscan.Po podłączeniu i skanowaniu silnika wyskakuje mi żebym kupił pełną wersje programu. Myślałm że programem FRRE dam rade to zrobić proszę o sugestie.WIN8 64b
-
No niestety wersja FREE nie obsługuje GP . Tu wykaz :
Multiecuscan - Diagnostics software for Italian cars
Moduły zaznaczone na czerwono obsługiwane są w wersji zarejestrowanej
-
Czyli z tego co oglądałem w wersji FREE dużo nie zrobie a witaminka na WIN8 nie działa.DZIĘKI Z ODPOWIEDZ:roll:
-
1 załącznik(i)
problem z podłączeniem
Mój ELM 327 na bluetooth nie łączy się z poduszkami. FES woła o żółty kabel. Czy zastosowanie przejściówki nr 3 od Viakena i wpięcie go do mojego bluetootha rozwiąże problem?
pozdrawiam
-
Tak rozwiąże . I w zasadzie do wszystkiego ją potrzebujesz nie tylko do poduszek .
Bez przejściówki łączysz się tylko z silnikiem ,ABS i wspomaganiem do reszty potrzebna przejściówka.
-
Witam szanownych kolegów.Mam problem z połączeniem interfejsu ELM (2 diody).Sciagnalem sterowniki ze strony Viakena, oraz silikon labs podłączam interfejs, widze go w menedzeze zadań recznie wybieram sterownik, wylaczam podpis cyfrowy sterowników i ani drgnie nie widzi kabelka. Co robie nie tak, czy może chodzi sterowniki ?Proszeo pomoc Windows 10program Multiscan3.1
-
a gdzie kopiłeś ten kabelek?
pokaż Screen jak masz ustawione parametry kabla w managerze oraz co widzisz w MES.
-
1 załącznik(i)
hej. Mój samochód to punto evo 1.4 8v posiadam kabel elm327 plus adapter typ 3 i nie chce się połączyć tam gdzie prosi właśnie o ten typ 3 żółty. Na samym elm327 łącze się bez problemu ale tylko z silnikiem i chyba abs do reszty trzeba tą przejściówkę. Wyskakuje taki błąd z przejściówką
Załącznik 31947
-