To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Hamulce -
Cytat:
Napisał
bob96
Ostatecznie założyłem zestaw firmy Zimmermann, przedtem były Ferrodo i zrobiłem na nich 85 tyś.
Daj znać jak się spisują.
Ja zamontowałem 6 miesięcy temu tarcze Mikoda, klocki Steinhof z czujnikiem zużycia i blaszki prowadzące nieznanej firmy. Jak na razie zestaw przejechał 8 tys. km i nic złego się nie dzieje.
Z tym, że mam system hamulcowy Lucasa z tarczami o średnicy 305 mm.
-
Cytat:
Napisał
steffanson
Daj znać jak się spisują.
Na razie nic nie piszczy i nie stuka , przejechane 500 km :)
-
Mogę wam polecić Harta Premium bo pod tą marką kryje się inna marka premium :)
-
Cytat:
Napisał
bob96
Ostatecznie założyłem zestaw firmy Zimmermann, przedtem były Ferrodo i zrobiłem na nich 85 tyś.
...pamiętasz może numery katalogowe tarcz i klocków Zimmermanna (mam właśnie do wymiany przód "fi 305mm")
-
Cytat:
Napisał
@r2r
...pamiętasz może numery katalogowe tarcz i klocków Zimmermanna (mam właśnie do wymiany przód "fi 305mm")
Niestety nie, ale mogę podać gdzie je kupowałem i tam idzie sprawdzić co i jak.
Andrzej Król
F.H. MOTO-NET
Kocmyrzów 112
32-010 Kocmyrzów
12-352-29-55
-
-
5 załącznik(i)
..hm po zmianie klocków i tarcz na ZIMMERMANNA nie jestem zadowolony - przy hamowaniu piszczą (przejechane już kilka tys. - bez zmian)
Poniżej numery części:
Klocki przód z czujnikiem zużycia (gruboziarnista okładzina ścierna)
24294.190.1
Tarcze przód wentylowane malowane fi 305mm
230.2368.20
Załącznik 40760Załącznik 40761Załącznik 40762Załącznik 40763Załącznik 40764
-
Są takie cienkie, plastikowe podkładki pod klocki. Jeśli piszczenie powodują mikrowibracje to ponoć doskonale zdają egzamin.
-
Cytat:
Napisał
ochkarol
Są takie cienkie, plastikowe podkładki pod klocki. Jeśli piszczenie powodują mikrowibracje to ponoć doskonale zdają egzamin.
Te blaszki sie stosuje gdy nie ma ich na klockach. Jak widać po zdjęciach te blaszki są. Nie mikrowibracje ale mikro drgania.
-
Mikro drgania a mikrowibracje. Weź mi wytłumacz różnicę. :-)
-
Tarcza jest czymś pomalowana. Czym i jak to czyściłeś przed zamontowaniem ?
Czy na tarczy jest nabite logo producenta ? Bo napis na pudełku niewiele znaczy.
Na "znanym portalu aukcyjnym" często jeden klient dostaje markowy produkt wersja OEM, a drugi dostaje badziewie po taniości w pudelku po markowym produkcie.
-
Dopinam sie do tematu jak chcesz zacisk tylny ATE + 4 przewody elastyczne +gumy stabilizatora do cromy, nowki sztuki to mam na sprzedaz - ogloszenie w dziale sprzedazy
-
Montaż tarcz i klocków przez serwis moto; możliwe, że dokładnie nie wyczyścili tej farby z tarcz.
Przy okazji późniejszej wymiany oleju zgłosiłem ten problem i serwis przeprowadził czyszczenie hamulców (zmywacz Textar) - teraz jest dużo ciszej (tylko czasami coś "zapiszczy").