Jakby na 3 była kompresja powinien jakoś tam zagadać.. Choć trochę :/
To jest widok strony w wersji do druku
Jakby na 3 była kompresja powinien jakoś tam zagadać.. Choć trochę :/
Powinien. Z tym, że nie mamy pewności, że na tych trzech jest kompresja odpowiednia, albo chociaż zbliżona do odpowiedniej. Ja zwaliłbym głowicę zobaczył co tam jest grane i jeszcze raz ustawił rozrząd. Bo skoro wszystko jest, to czemu nie pali...? Czary...?
jeżeli na 3 cylindrach jest dobre sprężanie a na 1 jest złe tz. za niskie to albo jest uszkodzona uszczelka pod głowica ( znika płyn chłodzący, w oleju jest masło, auto dymi na biało) albo uszkodzone są uszczelniacze zaworowe ( podczas rozruch zimnego silnika puszcza niebieską chmurę dymu) lub pierścienie tłokowe są do wymiany ( podczas jazdy widać za sobą niebieskie chmury dymu). Jeżeli nic z tych rzeczy nie dzieje się w aucie to musi być któryś zawór krzywy a jeżeli jest to jest to spowodowane złym ustawieniem rozrządu lub po prostu rozrząd przeskoczył o 1-2 ząbki.
dudu$ masz rację. Bez ściągnięcia głowicy moim zdaniem niczego się nie dowiedzą...
okazuje się że sytuacja jest bardzo skomplikowana dla mechanika :) sprawdził sporo rzeczy i nadal nic nie wie. zawory są ok i głowica też. A auto nadal ani drgnie
Czujniki sprawdźcie wszystkie i wiązkę kabli
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2, przy użyciu Swype
5 razy pytałam czy głowica jest dobra i zawsze była dobra, a teraz się okazało że jest do wymiany. ciekawe czego wina że została uszkodzona. A i prawdopodobnie mało było płyny chłodniczego
Poszła uszczelka pod głowicą wg. mojej skromnej osoby.
Zmień mechanika. Nikogo nie chcę osądzać, ale skoro najpierw mówi, że na 100% jest OK a potem nagle jest nie tak jak powinno to raczej jest coś nie halo. Zawalił robotę. Tyle. Pisz jak sprawa się potoczy dalej. Pozdrawiam;)
Coś mi się tłumaczenie tego pana mechanika nie podoba, ten pan coś za bardzo się mota z tym autem, albo kiepski z niego mechanik albo przy poprzedniej naprawie coś schrzanił i teraz stara się to ukryć. Skoro paliwo dochodzi, iskra jest w odpowiednim momencie, pierwsze co powinien sprawdzić w takim przypadku to ciśnienie w cylindrach, powinno być mniej więcej jednakowe na wszystkich cylindrach.
qolejowy
Właśnie... Tylko jak można przeczytać w poprzednich postach ciśnienie na 3 cylindrach jest dobre tylko na jednym jest trochę gorzej lub nie ma wgl. Ten Pan to żaden mechanik moim zdaniem...
no wiem, ale mechanik raz twierdził też że głowica jest OK, a później że jest uszkodzona.
Może teraz mechanik specjalnie twierdzi że głowica poszła, bo przy demontażu głowicy zdemontuje rozrząd a wtedy trudno będzie udowodnić że rozrząd był wadliwie zamontowany. Trochę spekuluję ale tłumaczenia i dziwna niemoc tego mechanika trochę mnie dziwi
Mnie też dziwi jego postawa. Bardzo możliwe, że jest tak jak mówisz. Ja po prostu zmieniłbym warsztat i mechanika.
pan chyba sam już nie wie co jest bo gubi się w tym co mówi. na 3 cylindrach niby ciśnienie prawidłowe. już mam wątpliwości czy on wie co robi.
Zmień warsztat następnym razem. A teraz... Przywieź auto do mnie:P Pozdrawiam;)
Ciekawe ile by wziął jakiś rzeczoznawca.. Bo to aż kusi sprawdzić co tak naprawdę było powodem usterki..
byrrt
Racja - kusi:P Ale czy będzie się chciało z tym bawić?:P Oto jest pytanie:P
już nie mam siły z tym fach majstrem, i sama już nie wiem czy zaczekać jeszcze czy faktycznie zaprowadzić do innego warsztatu. Bo jak dla mnie 2 tygodnie bez auta to same straty
Ja bym zaprowadził do innego warsztatu a gościa straszył sądem czy coś. Tak być nie może.
jeszcze raz proszę was o pomoc.
czy ten silnik - samochód jest naprawdę tak skomplikowany .
Ten mechanik po rozkręceniu wszystkiego mówi że w silniku było ok 2l płynu chłodzącego, i że mogło dojść do przegrzania, płyn w zbiorniku był ok.3cm poniżej minimum, uszkodzona jest chłodnica - poci się. Nie wiadomo co z termostatem. głowica zostanie oddana do sprawdzenia-nie wiem kiedy bedzie wiadomo co z nia dokładnie.
Czy ona może być przyczyną że to auto wogóle nie odpala. I co jak się okaże ze ona jest sprawna. czy to jest możliwe żeby auto wogóle nie reagowało. Teraz czekam na sprawdzenie tej głowicy i niech ją zamontuje i niech zobaczy czy odpali czy nie. jak to nie bedzie przyczyna to czy to już bedzie wielka zagadka. i chyba zabiorę auto do innego mechanika