podepne się ;)
czy jest możliwość kupienia samego wtrysku do 1,4 12V?
Nie mogę nigdzie odszukać tak owej części
To jest widok strony w wersji do druku
podepne się ;)
czy jest możliwość kupienia samego wtrysku do 1,4 12V?
Nie mogę nigdzie odszukać tak owej części
Sam wtrysk kupisz chyba tylko używany (złomowisko). Pojedynczego wtrysku nikt chyba nie sprzedaje. Jeśli chcesz to mam w BDB stanie wtrysk do 1.4 12V.
byrrt na allegro wypatrzyłem tylko jeden wtryskiwacz bez całej obudowy. Choć pewnie źle patrzę:P
Spr. popytać na BBTP tam jest pełno maniaków co mają takie części po szafach pokitrane ;)
No to tak jak ja:P Mam te części:P I nie dasz mi zarobić:P <zły>:P
Komputer wykrył tylko błąd P0231, do mechanika samochód mogę odesłać w przyszły poniedziałek.
Znalazłem, że może to być pompa paliwa, ale na gazie by chodził tak samo?
Nie. Na gazie powinien pracować dobrze. Możliwe że to wtryskiwacz. To by miało w sumie sens.
Wtrysk, Przepustnica, jakies przekazniki obadaj czy nie są popalone instalacjie sprawdz czy wszystko działa
Dokładnie. Posprawdzaj instalacje...
Za niskie sprężanie na jednym z cylindrów, ale czy to koniecznie problem z zapalaniem samochodu? Raz pali, raz nie.
Zgodziłem się na planowanie, myślicie, że to będzie tylko to? Wg mnie to nie problem z mechaniką, lecz z mechaksem nie będę się spierał;]
Jeśli na jednym jest niskie ciśnienie to powinien zakaszleć choć na trzy cylindry. Powinien choć nie musi.
No właśnie, na razie straszył mnie tym cylindrem, wałkiem i pierścieniami, choć przypuszczam, że na końcu okaże się jakaś pierdułka;/
Skoro wyszło że na jednym z cylindrów jest zbyt niskie ciśnienie to możliwe, że poszła UPG (uszczelka pod głowicą), sama głowica (pęknięta), zawory nadpalone i nie trzymają lub ewentualnie pierścienie tłokowe.
500 za wszystko? Myślisz, że ostro naciągnął?
500 za wszystko? Zależy co będzie robił... Na pewno planowanie głowicy ok.150 zł + nowa uszczelka ok. 70 zł. Nie jest to strasznie dużo moim zdaniem. Ale co jeśli nie pomoże?
Nie wiem, za 500 ma mi go ogarnąć na sobotę, chyba, że będzie grubsza sprawa to nie ruszy nic.
500 to dobra cena. A to planowanie i uszczelkę musi zrobić. To podstawa każdego ściągnięcia głowicy.
Dzięki, co i jak odpiszę po fakcie.
Pozdrawiam.