To jest widok strony w wersji do druku
-
Czy to przepustnica to raczej nie.
Poczytałem i dowiedziałem się że chodzi o adaptacje koła fonicznego.
Na każdym innym forum, Polskim czy zagranicznym o tym piszą, tu link do jednego z Polskich
http://fiat.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=141404
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2, przy użyciu Swype
-
Już nic z tego nie rozumiem, bo w warsztacie powiedzieli, że ten kod odpowiada za przepustnicę. Dziś mieli zaprowadzić samochód do innego mechanika, który zajmuje się elektryką i tamten będzie chciał naprawić ten sterownik od przepustnicy. Teraz się dowiedziałam, że to może być koło foniczne. Szukałam w internecie co to jest i dowiedziałam się niewiele na ten temat. Jutro chyba będę musiała zadzwonić znowu do mechanika i mu powiedzieć o tym kole. I kto teraz ma rację? Jestem w kropce, bo sama już nic nie rozumiem.
-
U nas na forum masz opisane co kodu błędów oznaczają, wpisz sobie też w google kod błędu i będziesz wiedzieć też.
-
Właśnie widziałam ten post z tego forum na temat kodów błędów. Niestety nie jest opisany ten błąd po polsku. W internecie też czegoś szukałam i doszukałam się tego samego. Samochód jest nadal u innego mechanika. Może dzisiaj albo jutro czegoś nowego się dowiem.
-
Znalazłaś to samo co ja tak? Ciekawe co na to mechanik
-
Nadal nic nie wiem na ten temat... :/
-
Witam,
jestem bardzo ciekawy jak mechanicy moga naprawic sterownik przepustnicy?
W tym silniku bo takowy mam przepustnica ma sterownik ktory sam dostosowywuje obroty silnika, wiec nie dadza rady nic ingerowac w sterownik. Jedyne co mozna to wyczyscic przepustnice (regeneracja), ja od ostatniego czasu odczowam to samo i wymienilem swiece- lekko odczuwalna poprawa.
Co do czujnika walu korbowego to jak zalozylem lpg to mi auto gaslo (teraz wiem ze to ECU bo wymienilem) a mechanik od gazu mowil ze auto wyrzuca blad czujnika walu korbowego (gów*o prawda) w90% przypadkow ktore czytalem na tym forum to ludzie sie nabierali wymieniajac CWK i sam sie nie dalem wykiwac i nie wymienilem. Po wymienie ECU nagle bledu nie ma a czujnik walu dalej dziala wiec czasami warto poczytac to forum.