To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam ponownie.
Działania naprawcze w toku. Sprawa bardziej poważna niż chyba wgl ktoś z was by przypuszczał. Na dzień dzisiejszy doszło do wymiany rozrządu. I wiem, że to nie koniec.
Myślę, że koło środy lub czwartku auto będzie zdolne do jazdy (niestety długo trwa naprawa gdyż Pan Mechanik pracuje "po godzinach")
Jak już będę znać wszystkie usterki to postaram się wam je przedstawić.
Pozdrawiam.
Załamany forumowicz :(
-
Czemu rozrząd wymieniasz?
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2, przy użyciu Swype
-
Cytat:
Napisał
lukq
Czemu rozrząd wymieniasz?
No własnie, co ma rozrząd wspólnego z zalaniem diesla Pb :?:
-
Po obejrzeniu tego filmiku tak mi sie wydawało ze jest coś nie tak z rozrządem dlatego że przy odpalaniu silnik nie powinien dmuchać na zewnątrz z kolektora ssącego tylko wciągać powietrze do środka.Jeżeli to rozrząd to głowica też pewnie dostała,jestem ciekaw co było przyczyną od strony mechanicznej.Naprawa będzie na pewno kosztowna współczuje.Pozdrawiam.
-
Moim zdaniem ten mechanik jest jakiś dziwny, męczy ten samochód, zmienia rozrząd, a nie wyczyścił nawet układu paliwowego, filtrów itp.
Sprawdzał w ogóle, czy paliwo dociera do listwy wtryskowej, czy co to tam jest w dieslu?
-
Cytat:
Napisał
piotreek
Moim zdaniem ten mechanik jest jakiś dziwny, męczy ten samochód, zmienia rozrząd, a nie wyczyścił nawet układu paliwowego, filtrów itp.
Sprawdzał w ogóle, czy paliwo dociera do listwy wtryskowej, czy co to tam jest w dieslu?
Cały czas o to mi właśnie chodzi
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2, przy użyciu Swype
-
A to psikanie plakiem to już w ogóle przegięcie moim zdaniem.
Ja nie jestem mechanikiem i się nie znam, ale zrobiłbym tak:
1. wyczyścić wszystko co jest związane z paliwem, od zbiornika, poprzez filtr, wężyki aż do powrotu do zbiornika.
2. skasować błędy kompa, bo na pewno jakieś załapał
3. słyszałem, że diesel się może zapowietrzyć, jak będzie miał pusty bak, więc tutaj też pewnie coś takiego wystąpi i należy to naprawić
Reasumując, zmień mechanika
-
Witam
Ten mechanik jakiś dziwny wydaje mi się.Mój teść niedawno też zalał diesla benzyną w Audi A3 2,0 TDI i ujechał jakieś 5 km po czym auto odmówiło posłuszeństwa. Zaholowaliśmy autko do mechanika i po prostu-wypuszczenie całego paliwa,przeczyszczenie układu,wymiana filtra i auto odpaliło bez problemu.
Tak jak wyżej ZMIENIĆ MECHANIKA
-
2 załącznik(i)
Panowie w moim przypadku wszystko wskazuje na to, że miałem totalnego pecha. Z jednego tematu zrobiły się praktycznie dwa osobne.
Z informacji które posiadam od Pana Mechanika.
Obluzowane było koło pasowe, co spowodowało jego obsunięcie.
Śruba na zdjęciu poniżej zaznaczona na czarno - była luźna.
Załącznik 5658 Załącznik 5657
Na dzień dzisiejszy rozkręcana głowica. Tak jak kolega wspomniał powyżej poszło na głowicę.
Co dokładnie i jakie uszkodzenia prawdopodobnie będę wiedział w dniu dzisiejszym, bo się do niego wybieram.
A operacje związane bezpośrednio z wlaniem benzyny do silnika JTD nie zostały jeszcze przeprowadzone.
Masakra totalna masakra.
-
Cytat:
Napisał
darx80
Masakra totalna masakra.
No to faktycznie masz pecha kolego :/
-
Faktycznie masz pecha totalnego
-
Więc moje przypuszczenia sie potwierdziły poprostu ktoś spartaczył robote wcześniej z rozrządem a teraz się skumulowało a gość po prostu nie wyczuł co jest grane,po naprawie głowicy(bo pewnie też dostała) może się zabrać jak tu wcześnniej koledzy pisali czyszczenie układu paliwowego.Napewno kosztowna naprawa i duży pech.
-
Witam ponownie.
W dniu wczorajszym odebrałem samochód.
Lemoniada dokładnie tak jak mówisz. Spartaczona wcześniejsza wymiana. Nie chciał bym spotkac tego typa, który wcześniej próbował coś tam grzebać. Zabił bym chyba kolesia.
Wymiana praktycznie wszystkich elementów rozrządu. Głowica została wymieniona na nową, nowy wał itp itd. Już sam nie pamiętam co tam jeszcze, dzisiaj będę mieć pełną listę części które były wymienione.
Jedno wiem na pewno nie będzie w tym roku "mikołaja". Koszt całkowity .. załamka ponad 2000 zł.
-
Cytat:
Napisał
darx80
Jedno wiem na pewno nie będzie w tym roku "mikołaja". Koszt całkowity .. załamka ponad 2000 zł.
Widzisz i tak bywa :( Moje współczucie choć dobrze że auto już jeździ..
-
Dlatego po zakupie auta powinno się zmieniać paski itp.jeżeli nie mamy pewności ich wymiany na 100 procent.Współczuje kosztów i pozdrawiam.