To jest widok strony w wersji do druku
-
Kiedyś oglądałem Palio 1.6 16V właśnie, to rewelacji nie było z przyśpieszeniem. Szczerze mówiąc moja była Renia 1.8 się lepiej zbierała od niego.
No ale...może kierowca był taki :D
Golfa uwierzę, bo tego golfa bierze nawet 1.4 silnik. Resztę ok, bo moce podobne, a Siena lekka jest. No ale z Paskiem to ciężko mi uwierzyć :D
-
chyba ze pasek 1,8t dojechany i nie miałem tych 150km :P
-
Ja się bardzo zdziwiłem, taki był pewny, że wygra a ja patrze jedynka równo wbijam dwa i zaczynam lekko odjeżdzać, wbijam trzy i tak do 130km/h to miałem około pół długości -3/4 długości z przodu, a passat jedyną usterkę to ma błędy ABS'u ale to nie jest takie ważne. Każdy był zdziwiony, a octavię każdy objeżdzał jak chciał, bo kierowca za długo ciągnął na pierwszym biegu i tyle :) a passat jest odpicowany na maxa, zajął niedawno wysokie miejsce w mistrzostwach car-audio, zajął jak dobrze pamiętam 3 miejsce :) taki niebieski z żółtymi felgami i lusterkami.
-
na 3 biegu miales 130 na zegarze?to jaki ty masz tam silnik w sienie.....kurde..przebija bariery i ograniczenia :P
-
1.6 16v i ja krece ten silnik tak do 6500-6700 i super cisnie hehe obejrzyj sobie na youtube jakie predkosci na 3 biegu uzyskuje ten silnik w sienie.
-
no 130 na trójce to juz spore obroty ;) no ale kto lubi ten jeździ - ja nie rozkrecam teraz tak silnika bo mi pan powiedział ze koła zębate wałków na rozrządzie bedą do wymiany bo sie juz troche starły a wymiana rozrządu za 15k :P czyli za rok :) szkoda mi aby rozwalic silnik tuz przed wymianą rozrządu :)
-
ja nie musze na yt wchodzic i patrzec......wiem co moj potrafi........i wiem co pisze w ksiazce........ale niechce mi sie :P...
-
wątpię, ale kiedyś przy okazji sprawdzę u siebie
-
Dzisiaj sprawdziłem i na 3 biegu i 6tys obrotów miałem 120 km/h więc 130 przy większych obrotach jest osiągalne :) dalej nie piłowałem bo szkoda mi było Hienki :)
-
nikt nie wetuje ze nie pojedzie 130 na trójce - sam kiedys jechałęm prawie 100 na dwójce ;) ale przekroczyło ciutke 7k rpm ;) i to byłą chwilka i juz wiecej nie bede testował:) ( tak extremalnie) :P
-
Cytat:
Napisał
Witek_92
.Passat B5 1.8T 150km 2x dostał w dupę
hmm, ja uwierzę bo należy nie zapominać że nie tylko auto się ściga ale też kierowca, jak w pasacie był jakiś nie ogar to jak najbardziej sienka miała szanse.
ten uturbiony vw ma lepsze osiągi i myślę że na dłużą trasę siena nie ma szans. Pozostali to jak najbardziej do oblatania :)
Ja ostatnio pokazałem moją tylną klapę wectrze C gt diesel 150km :)
-
tak samo trzeba patrzec na stosunek masy do mocy :) 150KM a 1,5t i 100KM a 1t :)
-
Cytat:
Napisał
yacub
tak samo trzeba patrzec na stosunek masy do mocy 150KM a 1,5t i 100KM a 1t
Dokładnie, to jeden z ważniejszych parametrów, jeżeli wychodzi mniej więcej tyle samo kilogramów na jednego konia mechanicznego to jak najbardziej pojedynek będzie ciekawy i wyrównany. W takim wypadku bardzo dużo znaczą umiejętności kierowców i ilość biegów i ich przełożenia
-
Stosunek mocy do masy jest bardzo wazny, na wyscigach byla beta e46 3.0 diesel z chipem na 230km i pokonalo je saxo vts lekko dlubniete na 125km tylko ze saxo wazy 878kg ;) i strasznie to ciagnie. U mnie sprawdzalem pare biegow i tak 2 bieg odcina mi przy 95km/h, trzeci bieg odcina mi przy 140km/h, na 4 jechalem 165km/h i jeszcze byl zapas tak mysle, ze 175km/h jest realne ale nie chce go tak ciagnac. Silniczek mam w znakomitej kondycji to dlateog tak sie to zbiera, a zobaczcie sobie na hiene szura, prawie seria a jak to jedzie. wszystko zalezy od danego egzemplarza.
-
Cytat:
Napisał
Witek_92
saxo vts lekko dlubniete na 125km tylko ze saxo wazy 878kg
ładny zbieg okoliczności, w sobotę taki saksofon objechałem :).
Cytat:
Napisał
Witek_92
wszystko zalezy od danego egzemplarza
Tu masz dużo racji, silnik silnikowi nie równy. Jest to konstrukcja składająca się z tak wielu elementów że Każdy egzemplarz będzie miał nieco inną charakterystykę. Nie ma możliwości by istniały dwa identyczne egzemplarze bo wchodzi w grę zbyt wiele parametrów. Patrząc dalej mamy jeszcze zawieszenie opony przełożenia na skrzyni itp, tak więc każde auto jest jedyne w swoim rodzaju :)
-
to co Ty masz pod maska? Jego saxo robi setke w 6.5-6.7 sek :) ale on bardziej stawia na rajdy, jezdzi w ZGR,tak jak i jego ojciec :)
-
Cytat:
Napisał
Witek_92
to co Ty masz pod maska
Pod maską mam 1,4 16v z fiata 500
skrzynia szóstka z stilo
obecnie 110km
Autko odelżone ale w sumie nie na maxa. obecnie ma tyle co seria 750kg, z tym że mam parę bajerów jak elektryczne szybki wspomaganie radio wzmacniacz no i cały silnik wraz z skrzynią cięższy. za to z tyłu wszystko wybebeszone :)
Cytat:
Napisał
Witek_92
ale on bardziej stawia na rajdy, jezdzi w ZGR
Ja używam auta cywilnie więc nie chciałem robić z niego typowej rajdówki
-
Dawno mnie tu już nie było :D W hienie zmieniło się parę rzeczy, ogólnie same wymiany i wymiany, przede wszystkim rozrząd, olej, komplet amortyzatorów i ogólne polepszenie stanu technicznego samochodu. Na dzień dzisiejszy auto jest w bdb stanie jedynie zostało mi do wymiany sworzeń i tuleje w wahaczu. Zmieniłem też tarcze przód z klockami bo już lekkie żyletki były no i były pęknięte. Na samochód na razie nie narzekam bo nic się nie dzieje, tankuje gaz, nalewam benzynki, dolewam od czasu do czasu oleju i jeżdzę :D Zakupiłem też zestaw do naprawy plastikowych progów bo jeden był pęknięty, naprawię pomaluje i założę za jakiś czas. Mam zamiar wygłuszyć także drzwi z przodu na dniach, niestety taśmą dekarską ale mam dużo teraz wydatków i jedynie na to mnie stać no i kupiłem też nawet przyjemnie grający zestaw odseparowany na przód Kicx pro 62n w dobrej cenie :) Nosiłem się nawet ze sprzedażą Hieny ale doszedłem do wniosku, że już tyle zainwestowałem (od lipca tamtego roku ponad 5tys. zł) to auto zostanie ze mną dopóki ruda go nie pochłonie :) Na dniach porobię też jakieś zdjęcia, bo dawno nic nie aktualizowałem (praca,praca i jeszcze raz praca) i dorzucę do linku podanego na pierwszej stronie.
-
hehe ja nakłądki na progi sobie darowałem - pod nimi ruda szalała :)
-
Nie no ja nakładki chce zrobić bo trochę marnie wygląda bez nich :) a leżą mi w garażu i nie ma co z nimi zrobić hehe yacub widzę, że masz blosa w swojej hience, powiedz, jak to Ci się sprawuje? samochód odzyskał trochę na mocy? i jak jest z regulacją tego ustrojstwa, bo bdb gaziarz z mojego miasta mówi, że to świetna sprawa ale nie podejmie się regulacji ;/