Tak się składa, że zdjąłem, tam są 2 śruby na imbusy, odkręciłem je i nadal nic, jak krew w piach normalnie :)
To jest widok strony w wersji do druku
Tak się składa, że zdjąłem, tam są 2 śruby na imbusy, odkręciłem je i nadal nic, jak krew w piach normalnie :)
Śruby są jeszcze tam gdzie masz te uchwyty do zamykania klapy.
Są jeszcze kolki tylko nie pamietam teraz gdzie :)
Tam też odkręcone :) Generalnie jest luźna tylko przy samej szybie trzyma :/
No to powstała zagadka :)
hmm, proste w miarę , są kolki białe które trzymają , dodatkowo ważne klapę trzeba wysuwać w stronę wnętrza samochodu bo własnie trzyma kolo silniczka plastik klapy tylko ( jest jakby podwinięty )
Kupujesz diody z metra zalane w silikonie (koszt około 5 zł), dostaniesz w każdym porządnym sklepie z elektryką. Dolutowujesz kabelki, z tyłu robisz otwór, żeby je wsunąć między odbłyśnik a czerwony klosz. Wchodzą na tyle ciasno, że nie grozi im żadne przesuwanie się. Otwór, który zrobiłeś zalewasz silikonem co by się wilgoć nie dostała i już. Mam tak u siebie i wygląda to super.
Aha, Diody kup czerwone!!.
Jak kupisz białe, to będzie Ci świeciło na różowo.
Ja również założyłem pasek diodowy w silikonie i świeci super bez zbędnych kombinacji
Możesz zamontować pod oryginalny wtyk podłączany do oryginalnego światła jak nie chcesz go ucinać, ale to może być prowizoryczne podłączenie, lepiej uciąć i zamontować własne złącze do taśmy SMD i kabla doprowadzającego. Jak nie potrzebujesz złącza to dłuższy kabel, żeby mieć zapas do ewentualnego swobodnego wyciągania światła i lutujesz na stałe przewody. Tylko przed lutowaniem sprawdź na którym kablu masz plusa, w przypadku diod robi to różnicę i jak się pomylisz to może Ci nie świecić. W sumie tyle.
Stary temat ale odgrzebie..
Posłuchalem rady i wrzucilem tasme w światełko, ale ze zostalo mi taśmy zrobilem sobie 4 światło stopu:))))
Oto efelt
Załącznik 16575
Trochę choinka ale też nie wygląda to jakoś źle..