To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam. Podepnę się pod temat. Nie działa otwieranie auta z pilota ( w scyzoryku ). Kilka dni temu auto zamknąłem guziczkiem w pilocie i gdy chciałem otworzyć to juz musiałem wsadzić klucz w drzwi. Centralny działa. Metoda, którą opisał kolega knopers78 nie zadziałała. Jest ktoś z Grójca lub okolic co dałby rade to ogarnąć? Posiadam key cod.
-
Masz kod i piloty to jesteś w domu. Musisz mieć interfejs do samochodu i wgrać pilocik poprzez program diagnostyczny.
-
Cytat:
Napisał
grzejnik500
Metoda, którą opisał kolega knopers78 nie zadziałała.
Na 90% uszkodzony nadajnik w kluczyku. Może urwany styk anteny, może coś innego, nie zgadnę.
Są inne możliwe przyczyny problemu, z tym że uszkodzenie kluczyka jest pierwszym co bym sprawdzał jeśli nie działa procedura kodowania "ze stacyjki".
-
Witam, mam w Stilo 3d podobny problem - centralny nie reaguje na pilota. Samochód nie reaguje na opisaną wyżej procedurę, scyzoryk w środku nie ma żadnych uszkodzeń mechanicznych. Posiadam FESa ale nie mam karty kodowej. Czy jest jakaś możliwość odczytania w FESie kodu elektronicznego?
-
W fesie nie odczytasz kodu. Gdyby to było takie łatwe to stilo było by łatwe do kradzieży. Kod odczyta Ci elektronik za symboliczną opłatą.
-
OK. Dołożyłem zewnętrzny sterownik centralnego zamka - szybko i tanio.
-
miałem to samo, odżałowałem na kod z ASO, kluczyk inny z allecośtam bo w moim elektronika była padnięta, scyzoryk przełożony, zaprogramowane Multi.. i działa :-)
-
Sprawa załatwiona. Kupiłem kabelek : https://viaken.pl/pl/nowy-polski-elm...scan-2013.html. Z sekcji download pobrałem MES. Pilot został zaprogramowany w ok 1 min ( mam kody do swoich pilotów ) :smile: . Zaczął otwierać i zamykać auto po ok. 2-3 minutach od zaprogramowania. Kupno kabelka już się zwróciło :smile: . Pozdrawiam
-
witam czy za pomocą kkl tez uda mi sie zakodowac pilot
-