To jest widok strony w wersji do druku
-
Została wymieniona sonda lambda. Komputer ciągle pokazuje obwód otwarty. Tylko podczas odpalania auta na chwilę pokazuje częściowo zamknięty. Przewody od komputera do sondy zostały sprawdzone i jest połączenie. Czy to będzie objaw uszkodzonego komputera? Czasami tez zapala się kluczyk tak jakby był błąd immobilajzera.
-
Nie zgadnę. Trzeba podłączyć sprawne ECU.
-
Kluczyk to inna bajka - nie na ten temat.. Ale co do kompa i tego błędu dziwne.. Jeżeli jesteś pewien że sonda pracuje dobrze (miernik) i sygnał dochodzi na 100% do złącza ECU to może i być tak że jest uszkodzona centralka..
-
1 załącznik(i)
Już ręce opadają bo nie mam pomysłu. Wymienione zostały tez świece bo nie wyglądały za ciekawie. Wszystkie były opkopcone. Udało mi się połączyć z sondą innym programem. Oscyluje w wysokich wartościach. W załączniku przesyłam skan z badania sondy i układu zapłonowego. Załącznik 4840
-
Sonda powinna pracować w zakresie 0.1-09/1.0 (oscylować) więc u Ciebie wg mnie dalej za wysoko.
-
Zmam już przyczynę problemów. Niskie ciśnienie na 4rtym cylindrze :mad:. Z taką usterką nie ustali się czy sonda jest dobra i wtrysków tez ciężko wykluczyć.
-
Ciśnienie wtrysku paliwa czy sprężania?
-
Ciśnienie sprężania. Pomiary z olejem w cylindrze wyszły lepiej więc obstawiam tłoki-pierścienie, nie wykluczam głowicy i wtryskiwacze nadal są podejrzane. Naprawa raczej nieopłacalna. Szykuje się pewnie wymiana silnika.
Dziękuje wszystkim za pomoc.