Ta Paweł tylko te wszystkie chińskie podróby to wiesz jakie są.. Dlatego ASO jednak zrobi Ci najlepszy klucz choć mimo wszystko nie wiem czy bym wydał 500zeta więcej.. ;)
To jest widok strony w wersji do druku
Ta Paweł tylko te wszystkie chińskie podróby to wiesz jakie są.. Dlatego ASO jednak zrobi Ci najlepszy klucz choć mimo wszystko nie wiem czy bym wydał 500zeta więcej.. ;)
jak chce się mieć kluczyk scyzoryk to najlepiej kupic używany od innego auta i przeprogramować. natomiast z takimi zwykłymi to chyba wszystko jedno jak on będize wyglądał. byle działał.
Chyba najtaniej wyjdzie
W kielcach jak byś chciał i miał kluczyk jakiś używany to można by go zaprogramować, znam kogoś.
Ostatnio też się tym interesowałem. Byłem u dwóch "majstrów". Jeden od razu się poddał , że tylko serwis. Drugi podał cenę za zwykły klucz 250 zł a za scyzoryk 400 zł. Nie potrzebuję żadnych kodów. Mam tylko podjechać autkiem on wszystko załatwia.
Odgrzeje trochę kotleta, ale mam pytanie odnośnie samodzielnego programowania kluczy w Bravo II - czy da się? Przez MES/FES w body znalazłem tylko programowanie pilotów, a to chyba nie to samo...
W mes zaprogramujesz tylko sam pilot czyli otworzysz i zamkniesz z pilota. Immo niestety już tym nie zrobisz. Co do kluczyków to gość w Białymstoku dorabiał mi kluczyk gdyż auto kupiłem tylko z zapasowym kluczykiem bez pilota. I kluczyk kupił oryginalny nie jakaś chińska podróbka. Całość operacji łącznie z odczytem kodu pin kosztowała 350zł
Wygooglałem, że jest taki tool FiCOM który umożliwia kodowanie kluczy, niestety kosztuje 299 euro ;/
W załączniku instrukcja Załącznik 20063