Tzn zgodziłem się na wymianę bo i tak był czas bo był robiony 5 lat temu przy 60+ tys. a teraz jest 121 tys. Części miałem własne - zestaw kompletny INA zresztą bardzo fajny - polecam.
To jest widok strony w wersji do druku
Tzn zgodziłem się na wymianę bo i tak był czas bo był robiony 5 lat temu przy 60+ tys. a teraz jest 121 tys. Części miałem własne - zestaw kompletny INA zresztą bardzo fajny - polecam.
No to jeszcze nie ma żalu.. ;)
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
no to sie akurat udało - też mam komplecik INA :) a spytaj ile w tym twoim ASO( pewnie euromot) życza sobie za podłączenie do komputera ? jak 50-70 zł to warto sprawdzic moze jakis błedzik jakiegos czujnika pokaże :)
Niestety co do ASO masz rację ale niestety jak nikt nic nie wie o co chodzi to jadę tam bo ewentualnie mogę zawsze reklamować usługę, a jeśli na miejscu nie pomoże to zawsze w fiacie można w B-B. Umówiony jestem na wtorek...
A nie zapala Ci się kontrolka wtrysków? U mnie podobne objawy były, mimo, że wymieniłem cewkę, kable WN, świece, krokowego i parę innych rzeczy okazało się, że miałem usterkę w instalacji elektrycznej wtrysków.
no czekamy na odpowiedz kolegi bo miał miec wizyte w aso :)
Ja miałem podobny problem z moim byłym fiatem Sieną tylko że nagle wchodził na nierówne obroty czasami podczas jazdy a czasami podczas postoju była to wina silniczka krokowego nie robiłem tego ponieważ samochód szybko sprzedałem znajomemu który wymienił ten silniczek i mówi że problem znikną
Auto tydzień stało w ASO :) przy odbiorze zapłaciłem tylko za litr oleju, który pobrano do dolania. Wydaje mi się, że nadal co jakiś czas jest delikatne zatelepotanie wydechem (nowy cały wraz z łącznikiem elastycznym) choć jak popatrzę na silnik to ani nie drgnie wiec nie wiem skąd to uczucie wewn. auta. Mnie niepokoiła także poranna nierówna praca i to, że pierwsze metry nie mogłem dodawać gazu bo go dusiło i szarpał. Przy odbiorze był zimny bo 1sza zmiana go robiła, a ja odbierałem około 17tej i auto podczas ruszania szło równo - zobaczymy rano. Ja ze swej strony dolałem do połowy baku cały xeramic do czyszczenia wtrysków, teraz wleje stp do czyszczenia, może to też wyrówna pracę - auto jak go kupiłem stało długo na placu i nie było regularnie jeżdżone...
U mnie silnik pracuje równo, ale troszkę nim trzęsie. Czuć tak jak u Ciebie w środku trochę drgania tak jakby coś go zatykało w wydechu. Czytałem coś o poduszce silnika do wymiany lub zapchanym katalizatorze ... Ile w tym prawdy?
co do czujnika to radził bym odpiąć wtyczke przed uruchomieniem silnika - i odpalic auto i zobaczyc jaki efekt bedzie
Z tego co pamiętam to po odpieciu wtyczki ciężko bylo go odpalić i było czuć benzyną i świeciła się marchewka
wiec czujnik działa ale moze miec niepoprawne parametry - sprawdz po ile chodza na alledrogo i jak bedzie stosunkowo tanio to wymien - nie pamietam który to czujnik na termostacie ;) jedne napewno mam w domu :)
to jest ten 2-pinowy postaram się przemierzyć jego rezystancję. Moje podejrzenia padły jeszcze na czujnik położenia wału. Czy uszkodzony czujnik wału korbowego może mieć wpływ na wypadanie zapłonu (tylko na wolnych obrotach) przez co komputer źle odczytuje dane i obroty są na poziomie 550 - 600 a nie 850 obr/min. Na zagrzanym silniku jest problem z ponownym odpaleniem po chwilowym postoju np.wypad do sklepu. Trzeba długo kręcić rozrusznikiem a jak załapie to obr koło 400 i muszę lekko przegazować żeby wskoczył na te durne 550
jak by sam czujnik nie działał to samochód by zgasł ;) a jak kształtuje sie spalanie ?
Ja co raz bardziej się skłaniam do błędu w centralce. Jak będę miał czas podjadę do Tychów do ko-car'a i poproszę o sprawdzenie.
u mnie spalanie gazu 10-11 miasto zimą do 12 - tylko ze u mnie na gazie wsio OK a na benzynce poszarpuje bo gaz knoci mapy wtrysków benzynowych :) jak pojeżdze dłuzej na benzynce to jest ok ale pojeźdze na gazie to powraca ;)
Właśnie sprawdziłem sobie czujnik położenia wału. Wynik to 1158 Ohm. Ale moją uwagę przykuwa wtyczka która jest obok czujnika wału kabelek z niej idzie w strone rozrządu lezac juz pod autem staralem sie to cos przemierzyc ale nie wskazywał żadnych wartości. Odpiąłem ten czujnik i odapalilem auto. Wszystko bylo po staremu. Wiec co to za czujnik i za co odpowiada jaka jest jego rola w tym aucie
mnir trudno powiedziec - zrób foto ?