To jest widok strony w wersji do druku
-
Jest pasek oraz napinacze i rolki prowadzące oraz pompa wody. Koszt znacznie większy niż Punto 1.2 8V, ale nie jest aż tak tragicznie. A jak się koszt rozłoży na 3-4 lata eksploatacji, to tragedii nie ma. Punto 1.2 8V to silnik bezkolizyjny, w 2.0MJ już nie ma niestety takiego komfortu.
-
Wczoraj kupowałem z kolega formda mondeo 2008 r 2.0 diesla. Tam producent zaleca wymianę po 200kkm ot taka ciekawostka. Ja osobiście zawsze wymieniam i radze po przebiegu ok 60-70kkm.
-
Cytat:
Napisał
lukq
formda mondeo 2008 r 2.0 diesla. Tam producent zaleca wymianę po 200kkm ot taka ciekawostka.
Ot taka ciekawostka bo to jest 2.0 na łańcuszku ;) Wtedy owszem przebieg 200 jest możliwy..
-
Panowie a jak się ma to zalecenie Fiata, by bez względu na przebieg wymienić rozrząd co 5 lat? W moim bravo jest przebieg 47 tys a pięć lat minęło w marcu i jakoś odpukać wszystko bzyka. Pytam się bo to mój pierwszy fiacik a daje tyle przyjemności z prowadzenia że szkoda by mi go było.
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Ot taka ciekawostka bo to jest 2.0 na łańcuszku ;) Wtedy owszem przebieg 200 jest możliwy..
Ot taka ciekawostka, gumowy pasek
Co do tych 5 lat, chodzi o podzespoły gumowe