Michał śpisz jeszcze o tej godzinie ;) Taki adapter kosztuje ze 30zł :P Chiński ale raz na jakiś czas by się nadał..
To jest widok strony w wersji do druku
Nie odzywam się :D Idę po kawę...
A można podmienić na taki sterownik IAW 49F
BRAVA 1.6?
Jeśli można podmienić sterownik to chyba najlepsza opcja...:food:
Ja dokładnie tak samo uważam. Moje to moje i nic nikomu do tego:) Poza tym, byłbym chyba jedynym posiadaczem Fiata w Szczecinie dysponującym sprawnym zestawem do Euroscana:)
Chyba jest jeszcze jedna opcja: http://www.maxitest.pl/
Jakieś nieznane mi dotychczas oprogramowanie, ale na liście jest Magneti Marelli 1AF, więc jest nadzieja. Niestety program w wersji tylko do fiata kosztuje 99 zł, wersji "demonstracyjnej" nie udało mi się znaleźć.
Odkurzę temat,
czy komuś udało się połączyć tym : http://www.maxitest.pl/ ze sterownikiem Magneti Marelli 1AF.17 ???
wydaje mi się, że to strata czasu i pieniędzy. no ale od czego jest zakładka "kontakt" na stronie producenta ;) wysłać zapytanie odnośnie poprawnej współpracy interface'u ze sterownikiem IAW 1AF.17 i będziesz miał pewność.
A nowsze silniki 1.6 (z ECU obsługiwanym przez FESa) nie są czasem z 2 sondami lambda?
Te motory o pojemności 1596ccm mają już 2 sondy, przed i za katalizatorem (Euro 3). Te o ciut mniejszej pojemności (158Xccm - nie pamiętam ostatniej cyfry) są jeszcze Euro 2.
Tak więc prosta podmianka ECU nie wchodzi w grę.
Cóż kupiłem euroscan, visa ładnie się łączy z ecu ale o dziwo pokazuje że sterownik jest ze Skoda Felicia:confused:
I bądz tu zdrowy :mad:
ważne że się łączy i odczytuje, a co tam za markę pokazuje to mało istotne :P
Pewnie dlatego tak jest bo visa ma obsługę sterownika:
IAW 1AF.17 - 46430146
Mój jest:
IAW 1AF.17 - 46466674
Odczytuje też na:
IAW 1AF.13 - 46466673
Odkurzam bo też długo czekałem na tani programik do IAW1. Ostatnio udało mi się połączyć ze swoim sterownikiem programem Alfa OBD. Llicencja dostępna np. na allegro, ale co ważniejsze, można zainstalować program w wersji okrojonej za darmo ( www.alfaobd.com/download.html ). Ja łączyłem się KKL samoróbką na chipie FTDI, także każdy kabel KKL z przejściówką na 3 piny powinien dać radę.
Pozdrawiam
od czasu ukazania się Multiecuscan w wersji 1.5 nie ma już problemów z tanią diagnozą sterowników z rodziny IAW 1AF ;)