Witam ogrzeje trochę bo u mnie pojawił się ten problem z obrotami spadają na 600 i trzęsie silnikiem. Tą masę do TPS to skąd daliście? bezpośrednio z aku czy zaraz na wyjściu z ecu?? i czy tamten przewód pozostał czy odcięty został???
To jest widok strony w wersji do druku
Witam ogrzeje trochę bo u mnie pojawił się ten problem z obrotami spadają na 600 i trzęsie silnikiem. Tą masę do TPS to skąd daliście? bezpośrednio z aku czy zaraz na wyjściu z ecu?? i czy tamten przewód pozostał czy odcięty został???
Ja zrobiłem prosty mostek między ECU a TPSem. Podlutowałem się do przewodu masowego od ECU a z drugiej strony przy samej wtyczce do TPS. Stare połączenie dalej istnieje, aczkolwiek prąd zawsze popłynie krótszą drogą, więc jakby go nie było.
Dzięki a mógłbyś podać który to pin z ecu i który przy wtyczce??? bo inaczej będę musiał pruć całą izolację
Pin B1 masa wychodząca z ECU , na nastawnik przepustnicy , czujnik ciśnienia w kolektorze ssącym i czujnik temperatury silnika .
Masa ta jest łączona w wiązce z jednego przewodu na trzy przewody i idzie na w/w czujniki .
Łączenie znajduje się pod kolektorem ssącym zaraz na początku odcinka wiązki skręcającej w stronę czujnika temperatury silnika , jest tam taki plastikowy uchwyt .
Pin B1 pierwszy od góry po lewej stronie
Dzięki zrobiłem tak że podłączyłem się do czarnego przy wtyczce nastawnika i do tej masy przykręcanej śrubką do obudowy ecu, narzeczona pojechała i na razie jest dobrze. Dodam że przepustnicy nie demontowałem ani nic nie robiłem, tylko ten przewód :)