to tego przyczyną może być złe ustawienie rozrządu?
czy tym narzędziem będę w stanie poprawnie ustawić rozrząd?
Załącznik 3373
To jest widok strony w wersji do druku
to tego przyczyną może być złe ustawienie rozrządu?
czy tym narzędziem będę w stanie poprawnie ustawić rozrząd?
Załącznik 3373
Niestety a może stety Glejowy ma 100% racje. Problem pojawia się gdy robi to ktos kto nie wie i nigdy nie robił tego. najlepiej byłoby mieć blokadę o ile nie masz tego okienka w skrzyni bo faktycznie są 2 wersje skrzyni (z okienkiem i bez niego)
Tak to powinien być ten przyrząd
Przyczyn może być wiele, od nierównej pracy, po trudności z odpalaniem.
No właśnie, z takim czymś można się za ustawianie rozrządu zabierać, i będziesz miał pewność że rozrząd jest OK.
---------- Post dodany o 18:05 ---------- Poprzedni post dodany był o 18:03 ----------
nie Glejowy tylko Qolejowy ;-)
jeszcze raz wybacz jakoś tak mnie sie pisze ale obiecuję poprawę i proszę o wybaczenie :D
a co do tematu to myślę że posidanie blokad jest rzeczą przydatną jak chce się samemu dłubać i chce się trzymać dłużej auto
kolego jeżeli nie jesteś w stanie sam tego zrobić to auto zawieź do mechanika, tak jak pisałem wcześniej na pasku masz 2 linie na tym górnym zdjęciu znaki ci się nie pokrywają na górnym kole muszą się pokrywać 3 znaki : linia na pasku znak na kole i znak na obudowie - ten z białą kropką w kształcie trójkąta,
natomiast na dole musisz mieć linię na pasku pokrywającą się ze znakiem na kole zębatym - najlepiej popuścić napinacz ściągnąć pasek i ustawić wszystko od nowa - ale na tym trzeba się troszkę znać bo przy złym naciągnięciu paska można narobić sobie kłopotu
i na koniec mam pytanie do ciebie - kiedy wymieniałeś rozrząd ?
nie wiem dlaczego czepiles się kresek na pasku. każdy pasek może kreski mieć inaczej itd. wg mnie kreski nie są miarodajnym odniesieniem. po to są odniesienia na obudowie i silniku oraz blokady żeby tak ustawiać rozrząd a nei po jakiś kreskach na pasku.
oj jeśli ułatwia i kosztuje tylko 50 zł to uważam że trzeba miec pewność dobrze złożonego rozrządu to sporo zmartwień mniej i jak pisałeś komfort choćby psychiczny to już dużo
po to "czepiłem" się tych kresek na pasku gdyż producenci ułatwili w ten sposób ustawianie znaków i łatwiejszą wymianę rozrządu (nie pisz kolego że nie są miarodajne) - a paski i rozrząd wymieniam sam więc piszę co w jaki i prosty sposób zrobić, pozdrawiam i więcej swoich "myśli " nie będę wypisywał bo po woli dyskusja zbacza z toru ....:cenuzra:
Rafilt - mam nadzieję że uporasz się z problemem
no ułatwia ale jednak ja podkreślam ja nauczony przez mechaników wiem że lepiej sugerować się głownie znakami na kole i silniku. oczywiście masz racje kreski mogą nam poza tym ułatwić ale ja bym się na nich tak nie skupił żeby tylko na nich ustawiać wał. myślę że dyskusja na temat rozrządu i jego wymiany sa potrzebne bo to dość ważna sprawa i można się w niezłe koszta wsadzić.
Rozrząd wymieniałem w tamtym roku jakoś we wrześniu przez ten czas już zrobiłem około 20 tys km ,
Tu gdzie obecnie mieszkam na Litwie mało tu fiatów na palcach można policzyć będzie ciężko z dobrym mechanikiem i pewno drogo,
spróbuje jeszcze raz jutro założyć .
Problem rozwiązali w serwisie fiata, przy zerwaniu paska napędzającego alternator uszkodziło się " koło górne " i przez nie nie można było ustawić " rozrządu "
Załącznik 3512
i zły pasek miałem zamontowany ( ząbki powinny być kwadratowe a miałem półokrągłe )
koszt naprawy z diagnostyka i częściami 940lt
Mam jeszcze złe rolki od paska napędzającego alternator ( nie mam rolki napinającej tam mam zwykłą , i jeszcze oprócz niej mam 2 inne rolki metalowe mówili w serwisie ,że tak kiedyś w marea montowali, i przez to pasek mam 1335 długości)
pozdrawiam
Uu faktycznie, ładnie go obróciło. 940lt to w przeliczaniu na PLN, ile to wychodzi?
940 x około 1.22 = jakieś 1146 zł
nie jest źle. myślę że u nas byłoby sporo drożej