To jest widok strony w wersji do druku
-
Sprawa sondy ,już załatwiona wymieniłem na nową Boscha teraz tylko zobaczyć jakie będą efekty w spalaniu paliwa ,bo mało nie palił:( Kolega mówi że ten mój błąd to czujnik temp.wody hmmmm czy ten czujnik jest w termostacie w kolorze niebieskim? fakt jest taki ze wskazówka pnie się do góry i potem spada temperatura o dwie kreski przed środkiem wskaznika po dłuższej jezdzie temp wskaznik trzyma sie w granicy środkowej . Błąd jestl i nie mogę go skasować ,jak kupię czujnik wymienię A gdzie kupię owy czujnik jaki polecacie/
-
noi d**a dziś podłączyłem fes 3.3 i znowu bląd FF Wyst. uderzenie /Przejsciowy/Obecny Wartosc licznika błedu to 136 a po chwili wyskoczyło jeszcze potencjometr przepustnicy-skasowałem błąd i znowu adaptacja ogólna mapy -kasuje błąd to powraca bląd FF Wyst. uderzenie /Przejsciowy/Obecny Wartosc licznika błedu to 136 teraz się zastanawiam czy to wina tego błędu FF że wywala takie błędy może ktoś wie co może być tego przyczyną
-
Ja mam ten sam błąd ff 136 i za diabła nie mogę go usunąć ,na innych forach piszą że to nie jest błąd i można z tym żyć natomiast ja próbuję się z nim uporać zaczynając od wymiany wtrysku ,przepustnicy ,termostatu, sondy lambda , i nic. Teraz mam podpowiedz że przyczyną może być czujnik cieczy ?? na razie nie mam kasy na niego więc może ty kolego spróbujesz wymienić i zobaczyć co się dzieje. Też diagnozuję Fes em 3,5
ODCZYT KODÓW BŁĘDÓW:
1: FF
Powodem tego błedu jest Nieznany
Obecny status błędu to Wyst. uderzenie / Przejściowy / Obecny
Wartość licznika błędu to 136
-
Z tym, że to nie jest błąd się nie zgodzę - ja tego nie mam u siebie ;]
Ciekawe co na to ASO w sumie.. pytaliście na forum FES'a?
-
Nie pytałem ,mi też się nie podoba ten ff136 .
-
coin75 - wymieniłem ten czujnik i dalej nic może trzeba zapytać jeszcze Yani tego od fes-a,
byrrt -może to dotyczy tylko 1.4 12v
musze jeszcze sprubować odpiąć aku zrobić adaptacje i wtedy sprawdzić fes-em,a co z tymi akuratorami(testami)jest to przy tym silniku?
-
daro765 - myślałem że problem masz w tym bravo 1.8 z opisu ;)
Napisz do yaniego - otwórz nowy temat na forum fes'a (po en) to najprawdopodobniej odpisze.
-
Na forum fesa w rozmowach piszą że nie będą pomagali tym co nie było stać wydać 50 euro . próbowałem za rejestrować się na forum ,ale wywalało mnie :( spróbuję dziś. Nie wiem ,albo ja jestem tempy ,znów ten sam problem na stronie fesa wpisuję w pole potwierdzenie rejestracji dane slowo i wywala że zle. Nie kapuję tego.
-
Mi Yani odpowiedział normalnie mimo, że nie mam licencji..
-
No dobra ,ale ja nawet nie mogę zarejestrować się na forum. Może ktoś z kolegów postawi taki temat ? bardzo byli byśmy wdzięczni .
-
Cytat:
Napisał
byrrt
daro765 - myślałem że problem masz w tym bravo 1.8 z opisu
Napisz do yaniego - otwórz nowy temat na forum fes'a (po en) to najprawdopodobniej odpisze.
byrrt-1.8 jak narazie jest cool ale walcze z 1.4 i to wnim jest ten błąd .A ty pytałeś Yaniego o ten błąd czy o coś innego
-
Sroki ja nie mam ostatnio czasu nawet żeby tu zaglądać a co dopiero po forum FESa biegać ;)
-
A więc stało się i temat poruszałem ,okazuje sie większośc za interesowania tym błedem FiatECUScan Forum • View topic - Pomoc dla użytkowników bravo 1,4 12v
-
coin75 jaja sobie robisz z tym polskim? :P Toć to anglojęzyczne forum..
-
Czemu jaja? na pisałem po polsku i po angielsku widocznie na tyle zrozumiale że ktoś się dopisał do tematu. Do Yaniego wysłałem priv :) czekam na odp. He he ale miałem ubaw faktycznie google tlumacz zajefajnie tłumaczy że się sam uśmiałem ,troche zmniejszyłem zapytanie .:tongue
-
coin 75-dobra robota teraz zobaczymy co na to Yani może odpowie po polsku :lol:
mogłeś jeszcze spytać o actuatory(testy) czy w tym silniku będzie taka opcja