To jest widok strony w wersji do druku
-
naprawa tego jest bardzo prosta i nic nie kosztuje. trzeba wyjac silnik od wspomagania i przelutowac od nowa luty przy przekaznikach i bedziesz wszystko ok... zajmuje to czasu ok godziny z rozkreceniem, lutowaniem i zlozeniem... Nie dawajcie do elektrykow bo powiedza wam ze wysiadl silnik i zaplacicie ok 400 zl bo tyle kosztuje nowy... jak ktos chce moze kupic za jakies 125 zl sama plytke z przekaznikami i podmienic... Ale mozna tak jak mowilem, przelutowac luty i bedzie ok
-
Witam,też mam podobny problem,kiedy ruszam rano pierwszy raz jest ok,jeżeli zgaszę po pewnym czasie silnik i odpalę ponownie po chwili wyłączy mi się wspomaganie,oczywiście to nie jest reguła że jest tak zawsze,bywają okresy że nie mam żadnych problemów.Dzieje się to głównie wtedy kiedy temperatura jest po niżej zera i to sporo.Podejrzewam akumulator,ponieważ nie jest zbyt mocny a oczko kontrolne jest cały czas czarne,może to wina zbyt niskiego napięcia,tym bardziej że jeżdżę na opcji CITY,moja jazda głównie ogranicza się po mieście,przy dwukrotnym odpaleniu akumulator w słabym stanie pewnie jego moc może nie wystarczyć do zasilenia a prądnica skupi się na doładowaniu akumulatora.
-
Opcja CITY działa tylko do 20-40 km/h bodajże.
Skoro podejrzewasz słaby akumulator to go dobrze naładuj i wtedy sprawdź co się dzieje ze wspomaganiem,bo też może mieć słabe ładowanie i stąd problem nie zbyt mocnego akumulatora,bądź też jego wymiana na nowy jak już ma swoje latka;-)
Poza tym to masz alternator nie prądnice;-)
A jak aku masz dobry,ładowanie też a problem dalej występuje to tak jak Ci napisałem w innym poście problem wspomagania leży po stronie jego silniczka;-)
http://fiatklubpolska.pl/punto-ii-468/co-jest-18288/2
-
Cytat:
Napisał
sebaoo2
Nie wciskaj mu takich głupot bo silnik od wspomagania jest dobry, i to nie jest problem z winy silnika tylko o przekaźniki na płytce która steruje silnikiem. A to już jest duża różnica ponieważ cena silnika to jak pamiętam dobrze to ok 350 - 400 zł a cena całej płytki nowej to ok 120 zł... Jak miałeś taki problem i Pan "mechanik" z ASO powiedział że silnik i dałeś im zarobić 500 zł to gratuluję inteligencji :) A co do naprawy tego to napewno nie będzie wina akumulatora słąbego bo wtedy wspomaganie CITY by w ogóle nie działało ale normalne wspomaganie by działało normalnie a u Ciebie zapewne zaświeca się czerwona kontrolka od wspomagania i żadne wspomaganie nie działą... Jak pisałem dwa posty wcześniej naprawa jest banalnie prosta... wyjmujesz silnik rozlutowujesz luty przy dwóch przekaźnikach i lejesz na nowo cyne i wszystko śmiga... I masz w portfelu 500 zł...
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
I jeszcze jedna uwaga... Wspomaganie CITY nie służy do jazdy!!! Wiec się nie dziw że przekaźniki się przegrzały i zrobiły się zimne luty... To wspomaganie służy tylko do parkowania!!
-
napisałem że albo silniczek albo przekaźnik,podałem link. Czytaj dokładnie kolego
-
Cytat:
Napisał
artur1792
.. Jak pisałem dwa posty wcześniej naprawa jest banalnie prosta... wyjmujesz silnik rozlutowujesz luty przy dwóch przekaźnikach i lejesz na nowo cyne i wszystko śmiga... ...
A jak to zrobić w Punto 2FL z 2004r?
-
Tak jak koledzy napisali,ja też posiadam FL tyle że z 2005r.
-
Mam pytanko,bo wyczytałem wiele opinii,jeżeli jeżdżę głównie w trybie miejskim,czy coś stoi na przeszkodzie jeżdżenie w opcji CITY?Czy może ma to zły wpływ na mechanizm wspomagania?Opcja CITY włączona non stop.
-
Cytat:
Napisał
DZIADEK
Niemam zamiaru nabijać ilości postów!
A więc do roboty,aby rozwiązać temat tego nieszczęsnego wspomagania.
Bez urazy ale z takim podejściem to mało kto będzie miał ochotę Ci pomóc
-
Nierzadko takie śmieci jak to nazwał DZIADEK są bardzo przydatne,łatwo dopasować odpowiedź do swojej sprawy i wyciągnąć wnioski,za pomocą tych śmieci wiele rozwiązałem spraw w swoim autku tylko trzeba umieć wyciągać ważne dla siebie informację.A co do odpowiedzi na temat wspomagania były objaśnienia wcześniej jak zrobić przegląd układu odpowiedzialnego za wspomaganie.Fiat Punto :: Forum • Zobacz temat - naprawa wspomagania kierownicy
-
Cytat:
Napisał
DZIADEK
Bez urazy , ale ta odpowiedż to jest zaśmiecanie tematu .[...] Jako moderator zrób porządek.Z moim postem również. [...] Oczekuję odpowiedzi na moje pytanie!
Wg. mnie to dyskusja jak każda inna, każdy ma prawo się wypowiedzieć puki nie odbiega zbytnio od tematu.
Odnośnie Twojego tonu - nie znamy się i nie będziesz mi mówił co mam robić czego nie; w takim razie guzik mnie obchodzi czego oczekujesz..
-
To chyba typowe dla.punciakow
U mnie wspomaganie włącza sie gdy ma ochote. Zimą zasadniczo nawet dobrze sie bez niego jezdzi. Takie moje odczucie na moment obecny ; )
W warsztacie powiedzieli mi, ze konieczna bedzie wymiana kolumny kierowniczej bo styki i komputer juz były sprawdzane.
Spore wydatki przede mną : (
-
Problem jest znany i wielokrotnie opisywany na forach. Są solucje co trzeba zrobić aby to naprawić - używajcie wyszukiwarki!
-
Ja trochę poeksperymentowałem i przestałem jeździć na opcji CITY i problem z wyłączaniem się wspomagania nie pojawia się,włączam tylko wtedy jak zapowiada się dużo kręcenia i jest ok.:drive:
-
Ja jeżdże bez city a i tak wspomaganie leży : P z resztą, do jazdy bez niego można się przyzwyczaić. Najgorsze jest tylko parkowanie w "ciasnych" miejscach
-