To jest widok strony w wersji do druku
-
Virusek....nie strasz,żartujesz.....Kable i świece już wymienilam miesiąc temu.Silnik ma być pewny z małym przebiegiem....ja miałam prawie 80 tys.przejechane.Teraz rozrząd i olej ,pompa...Ja wiem,że autko pojezdzi jeszcze....no przecież musi :)...Jestem dobrej myśli
-
Troszkę mnie źle zrozumiano...
Jak kupisz silnik koniecznie trzeba wymienić w nim:
- kompletny rozrząd (rolki, napinacze, pompa wody)
- wymiana oleju
- świece
- kable
Czemu? Nie wiadomo ile silnik leżał na magazynie i w jakich warunkach.
Skoro masz nowe świece i kable przekładasz ze swojego
Pamiętaj aby silnik był również z tego rocznika co Twoja Brava?
Czemu?
Od 98 roku wychodziły już inne silniki które posiadały inny komputer oraz instalację elektryczną oraz różniły się delikatnie osprzętem. Jak włożysz taki silnik z 98-99 roku do swojego autka może nie zagadać
Jak masz gdzie trzymać stary silnik to go zabieraj od mechanika, wiele elementów można odzyskać typu, czujniki, wtryski, kolektory, przepustnice, rozrusznik... oj dużo można odzyskać
PS. Ja nie straszę, ja tylko stwierdzam fakty ;)
-
Cytat:
Napisał
Virusek
PS. Ja nie straszę, ja tylko stwierdzam fakty
No niestety.. Porywanie się na wymianę całego silnika jest zawsze ryzykowne..
-
Spotkałem się że silniki były sprzedawane z gwarancją, ale trzeba było by sobie poczytać zasady gwarancji czy nie ma jakiś haczyków
-
Jakiś czas temu,jak mój Tato miał astrę 1.7TD padł mu silnik i po krótkich poszukiwaniach znaleźliśmy w Ropczycach.Właściciel dał nam standardową gwarancję rozruchową na 2 tygodnie.Po trzech dniach silnik został odpalony i został on już w aucie do końca aż poszło dalej,do następnego właściciela,więc nie musicie patrzeć na to aż tak negatywnie i dołować nam właścicielkę rzadko spotykanego automatu :palacz:
-
.....z natury jestem optymistką....i tym razem także....wierzę,że autko będzie mi "słuzyło " jeszcze dość długo.Właśnie....każdy się dziwi,że automacik :) chyba jedyny cha cha z tego rocznika.Dzięki ZIELONY.... :) .
-
Automatów było bardzo mało i z tego co mi wiadomo, nie były przeznaczone na polskie drogi...
Dobrze, że jesteś optymistką - popieram i podpisuje się pod tym co pisał Zielony.
-
Może koleżanka przyjedzie na zlot - ciekaw jestem jak to jeździ :D
-
lukqa....masz rację moja Bravka przyjechała 4 lata temu z Niemiec.Przez 4 lata była bezawaryjna,niezawodna ,szybka i ...... ładna :) .Duży plus,że ma pojemny bagażnik.Jesienią zwoziłam syna i dwóch jego kolegow z Kubalonki.....3 nastoletnich chlopaków i trzy rowery :) :)....wszystko "wlazło" :) do autka. Tego roku "zrobiła mi urodzinowy prezent :) bo wlaśnie w moje urodziny nie odpalila po raz pierwszy.......
[COLOR="Silver"]
[SIZE=1]---------- Post dodany o 22:33 ---------- Poprzedni post dodany był o 22:26 ----------[/SIZE]
[/COLOR].....byrrt :)....autko jezdziło super,szybko sie zbieralo,mialo przyśpieszenie....no i ten automacik :) .To jest 5 w moim życiu Fiat.Zaczynałam od 126p,potem CC 700....no a teraz nieporównywalne pod każdym wzgl.... :) .Zlot :) to chyba juz nie dla mnie ;)..... a poza -tym pracuję....
[COLOR="Silver"]
[SIZE=1]---------- Post dodany o 22:35 ---------- Poprzedni post dodany był o 22:33 ----------[/SIZE]
[/COLOR]:lol: ....zobaczymy jak będzie jezdzila...
-
Cytat:
Napisał
lidzia49
.....z natury jestem optymistką....i tym razem także....wierzę,że autko będzie mi "słuzyło " jeszcze dość długo.
O, i takie trzeba mieć podejście do sprawy. Też jestem takiego samego zdania
-
.... z optymistycznym podejściem do zycia....i od razu łatwiej...... :)
-
:lol: no i moje autko ruszyło ponownie.Trochę mnie to kosztowało :( no ale znów jest.Silnik nowy,pas rozrządu,olej,pompa...... Chodzi ładnie i myślę,że tak dalej będzie.....Dziś pierwszy raz wyruszyłam.... i jutro mam zamiar znów pojezdzić,no i wiem,że jeszcze pojeżdżę moją Bravką....Dzięki Wszystkim Klubowiczom za rady na forum.......podoba mi się ten portal i myślę,że jeszcze nieraz tu zajrzę....Jakby co....napiszę.Pozdrawiam
-
Cytat:
Napisał
lidzia49
Chodzi ładnie i myślę,że tak dalej będzie
Oby dłuuuugo chodziło bez większych awarii.
Cytat:
Napisał
lidzia49
podoba mi się ten portal i myślę,że jeszcze nieraz tu zajrzę....Jakby co....napiszę.Pozdrawiam
Tylko spróbuj o nas zapomnieć;-)
-
;-) nie będę próbowała zapomnieć chyba,że zapomnę hasła do portalu :* ....bo jak będę zajęta jeżdżeniem :)......to czasu będzie malo.Oby jeżdzilo bezawaryjnie... a wierzę,że tak będzie.Będę zaglądała
-
Pewnie, że będzie, a hasło zawsze się przypomni na maila :)
szerokości i bezawaryjności.
-
smile ..... jak to mówią.... nie-DZIEKUJE....by nie zapeszyć.Dzięki
-
Czyli automacik nadal krąży w moich okolicach :P
Szerokości i sprawności :popupie:
-
tak Virusek :) dzięki .Nadal krąży i będzie krążył jeszcze długo.Prezentuje się wspaniale...dziś go umyłam i błyszczy z daleka :dresik:
-
Witam ponownie :)...po dwóch latach nieobecności na forum.Jak obiecałam,że wrócę...jestem.Moja Bravka automacik nadal jeżdzi.Włożyłam w Nią dużo kasy,jest po wymianie silnika ale teraz przymierzam się do jej sprzedaży,może Kogoś jeszcze zaimponuje i zauroczy tak jak mnie?Trochę mi jej żal ale przymierzam się do zakupu mniejszego auta.Co Wy na to?
-