To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Błąd airbag. -
To znaczy, że musisz przelecieć po wszystkich kostkach (a szczególnie pod siedzeniem pasażera). Spryskać kontaktem i poruszać, albo zlutować na sztywno. Jak to nie pomoże, to mata jest potargana. A na 99% tak jest. Po pierwsze upewnij się, że jest styk, a po drugie zamontuj emulator.
-
Witam również podepnę się do tematu
Mi wyświetla się jedynie:
32 front passenger Weight sensor
mam polutowane wszystkie kostki (pod siedzeniami,bagażnik pod schowkiem) - tutaj pytanie jak lutowałem zauwazylem ze spod siedzeń idą kabelki pod schowek ( kolory są takie same) ale rzuciło mi się w oczy że są inne kolory polutowane do siebie brązowy do niebieskiego bodajże więc je podmieniłe, dlatego w tej chwili nie wiem czy to wina tego podmienienia czy mata pod siedzeniem pasarzera ( jak by wskazywał na to błąd).
-
Witam Wszystkich, Mam takie pytanie czy ktoś wie gdzie i za ile można nabyć taki emulator maty?
-
najpopularniejszy portal aukcyjny <200zł
-
a dokładnie 95-105 :) wpisujesz emulator stilo i dostajesz kilka wyników. Jest w czym wybierać :)
-
Witam również podepnę się do tematu:
Problemem jest airbag - swieci mi sie oczywiscie kontrolka. Zabrałem sie za czyszczenie kostek itd. ku mojemu zdziwieniu pod siedzeniem pasazera poprzedni właściciel zamontował juz emulator maty (chyba działający dioda led swieci). Zakupiłem 'Interfejs FIAT ECU SCAN USB we wtyku OBD2' z programem multiecuscan 2.2 faktycznie byly bledy poduszek które dało się usunąć prócz tego: side airbag (driver) 252. Co teraz zrobic?
-
Cytat:
Napisał
wtorkien
Witam również podepnę się do tematu:
Problemem jest airbag - swieci mi sie oczywiscie kontrolka. Zabrałem sie za czyszczenie kostek itd. ku mojemu zdziwieniu pod siedzeniem pasazera poprzedni właściciel zamontował juz emulator maty (chyba działający dioda led swieci). Zakupiłem 'Interfejs FIAT ECU SCAN USB we wtyku OBD2' z programem multiecuscan 2.2 faktycznie byly bledy poduszek które dało się usunąć prócz tego: side airbag (driver) 252. Co teraz zrobic?
Wyczysc i rozruszaj wtyczki pod siedzeniem kierowcy :)
-
u mnie ppomogło pomimo tego że miałem emulator maty i przez jakis czas zdawało to egzamin to dopiero wyciecie kostek i polutowanie kabli zapewniło mi święty spokój na lata,także polecam.
-
Ja mam emulator i niepolutowane kostki które po przesuwaniu fotela dają o sobie znać ostro łącznie z ulubionym Airbag failure Stop Engine :) przy którym nic na wyświetlaczu licznika się nie wyświetla tylko on.
-
Polutowanie wszystkiego pomogło;) Dzięki! :smile:
-
Witam, czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcie jak powinny być polutowane kable od poduszki pod fotelem kierowcy i pasażera?
-
przecież możesz pojedyńczo z kostki wypinać i lutować ze sobą cieżko zrobić zdjęcie pod fotelem nie wykręcając go
-
Witam.Miałem spokój a teraz wyskoczył mi błąd airbag 217 w Stilo.Może ktoś podpowie gdzie szukać?
-
Wiem że stary temat ale się podłącze mam problem z Fiat Stilo 2.4 Abarth błąd OE obwód zapłonowy bocznej poduszki pow. po stronie kierowcy z przodu zwarcie do masy. Jak to ogarnąć pomocy błąd OA ogarnęłam za pomocą kontaktu z tym nie mogę znaleźć problemu.
-
W słupkach bocznych są chyba wtyczki
.
-
Cytat:
Napisał
paveu
W słupkach bocznych są chyba wtyczki
Nie, wtyczki są w bagażniku w pod schowkami.
-
Cześć mam nadzieje że ktoś mi pomoże potrzebuję pomocy w kwestii kabli pod siedzeniem kierowcy została wycięta kostka chyba przez poprzedniego właściciela lecz nie zostały połączone kabelki mam tam 3 od jednej mianowicie niebieski-czarny-brązowy a od drugiej czarny-fioletowy-zielony pomóżcie który z którym połączyć aby było prawidłowo. pozostałe błędy schowek i kurtyna załatwione kontakt pomógł jaszcze tylko siedzenie. Pomocy bardzo proszę.
-
Proszę o pomoc proszę zrób zdjęcie kostki pod siedzeniem kierowcy masz tez abartha wiec kolory może się pokryją z moimi. Mianowicie jest pełno zdjęć ale kostki od pasażera ja potrzebuje ta druga od kierowcy. lub napisz jaki kolor z jakim kolorem się łączy dzięki z góry.
-
Nie zapominajcie też o kostkach w schowku u pasażera. Kontakt S i U ponowne podpięcie i po błędzie nie ma śladu.
-
cześć udało ci się gdzieś znaleźć ułożenie kolorów kabli pod siedzeniem kierowcy u mnie jakiś młotek całkiem wywalił kostkę ale nie połączył nie wiem co do czego