To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Dzwon-Stilo -
\Witajcie nie miałem czasu pisać = ciągle w pracy... Dzisiaj o 13.30 spotykam się z panem z PZU. Byłem w ASO wyliczyli szkodę na 9 474zł. Także może z 3000zł będzie. Ale tak szczerze mam problem z alarmem nie działa... A działał normalnie, myślałem że pilot się rozładował ale nie na nowym to samo. dodam że alarm był zakładany przez PZU aby samochód mógł być dodatkowo ubezpieczony AC. I dziwne dźwięki wydaje jakby na rolce jakiejś... ale to już chyba zbieg okoliczności. W ASO powiedzieli że na wymianę jednej lampy mam się nie zgadzać tylko od razu dwie - często się udaje jak jest normalny rzeczoznawca.(powód panie?! jak to będzie wyglądało jedna nowa druga stara??) tak mam mówić, warto próbować ;) Pozdrawiam was gorąco dam znać jak będę coś wiedział :)
-
Tata jak miał szkodę i wymieniał kiedyś kierunkowskaz to też wymieniali dwie i to bezproblemowo, ale w sumie to inne czasy były..
-
No to panowie! Grzech byłoby się nie pochwalić..
Kosztorys - 2 598 zł... Spodziewałem się ze dostanę min. 3 000 zł teraz muszę policzyć czy mi się to opłaca jeśli jeśli. Będę na zero to jadę bez gotówki robić.
-
no to ci pojechali na maxa. koleś chyba flaszkę chciał. a jakoś to uzasadnił??
-
1 załącznik(i)
Ja za swoją stłuczkę (gość cofał i we mnie wjechał) dostałem 1300 zł.
Załącznik 2694
Jak dla mnie kolega Marcin eS ma o wiele wiele większe uszkodzenie i 2598 zł to rzeczywiście mało. A jak ze zbieżnością? Nie ściąga? Da się jechać?
-
Kłóciłem się gościem ponieważ czułem się obrażany... podejrzewam ze to był fanatyk golfa 3 i 4. Bo docinki typu na eeee na tym twoim fiaciku nie zarobisz co to 1.2 ? Albo trzeba było Niemca kupić na tym byś był do przodu - a ja do niego że Niemcami to wieśniaki jeżdżą (z szacunkiem do kolegów co mają niemieckie marki ;p ) Stwierdził że już stary samochód. Części według tax'a i stawki za robociznę wg. średniej miastowej czyli 80 zł roboto godzina za lakiernika..... ha ha ha jutro postaram się wrzucić cały kosztorys. najlepsze jest to że według nich nowy zderzak do stilo kosztuje 250zł błotnik nowy 149 zł nowy reflektor 179zł kurcze tylko jestem ciekawy gdzie... Możecie się śmiać ale niestety czuję się oszukany przez [COLOR="#0000FF"]PZU[/COLOR].
-
najlepiej podjedź do ASO fiata i tam umów się z ich rzeczoznawcą na wycenę naprawy. Następnie z tą wyceną przedstaw PZU i powiedz im że naprawę będziesz robił w ASO
-
rób jak pisze duduś. masz czas na odwołanie się więc nie daj się zrobić w balona. PZU powoli kona z własnej głupoty więc pewnie dlatego zniżyli cenę naprawy.
tak więc śmigaj do ASO niech robią wycenę i potem daj ją PZU a niech się zgarbią i płacą
-
[SIZE=1]---------- Post dodany o 10:44 ---------- Poprzedni post dodany był o 10:41 ----------[/SIZE]
[/COLOR]zdecydowanie malo Ci policzyli chyba ze tyle Ci wyjdzie jak bys chcial kase wziasc do reki to wtedy radzil bym oddac do jakiegos dobrego warsztatu i sie nie cyckac z tym bo oni juz z ubezpieczalnia beda walczyc sami . Ale oddaj do jakiegos naprawde dobrego warsztatu nie garazu czy ala warsztat bo wiecej kitu bedziesz mial na samochodzie niz bys sam zrobil ! ;)
[COLOR="Silver"]
[SIZE=1]---------- Post dodany o 10:47 ---------- Poprzedni post dodany był o 10:44 ----------[/SIZE]
[/COLOR] Cytat:
Napisał
seth
ób jak pisze duduś. masz czas na odwołanie się więc nie daj się zrobić w balona. PZU powoli kona z własnej głupoty więc pewnie dlatego zniżyli cenę naprawy.
tak więc śmigaj do ASO niech robią wycenę i potem daj ją PZU a niech się zgarbią i płacą
Tylko ze walka z ubezpieczycielem to jak z wiatrakami moze sie ciagnac dlugo a moze nie wiec z tym roznie bywa i decyzji nie mozna przwidziec
PS: rzeczoznawca jak opisuje to opisuje tak zeby polowe rzeczy nie zaowazyc !! aby jak najwiecej ucziac dla Siebie a auto opisac jak najtaniej !!! Onie maja jakis % od wartosci pojazdu i szkody
[COLOR="Silver"]
[SIZE=1]---------- Post dodany o 10:52 ---------- Poprzedni post dodany był o 10:47 ----------[/SIZE]
[/COLOR] Cytat:
Napisał
Marcin eS
Kłóciłem się gościem ponieważ czułem się obrażany... podejrzewam ze to był fanatyk golfa 3 i 4. Bo docinki typu na eeee na tym twoim fiaciku nie zarobisz co to 1.2 ? Albo trzeba było Niemca kupić na tym byś był do przodu - a ja do niego że Niemcami to wieśniaki jeżdżą (z szacunkiem do kolegów co mają niemieckie marki ;p ) Stwierdził że już stary samochód. Części według tax'a i stawki za robociznę wg. średniej miastowej czyli 80 zł roboto godzina za lakiernika..... ha ha ha jutro postaram się wrzucić cały kosztorys. najlepsze jest to że według nich nowy zderzak do stilo kosztuje 250zł błotnik nowy 149 zł nowy reflektor 179zł kurcze tylko jestem ciekawy gdzie... Możecie się śmiać ale niestety czuję się oszukany przez PZU.
PZU liczylo Ci naprawe na zamiennikach nie na oryginalnych czesciach a zamienniki tak ksoztuja i uwaga NIE PASUJA tak jak bysmy chcieli !!!! PZU to podobno 5 letnie auta na oryginalach opisuja starsze auta juz niestety nie wtracaja tam zamienniki gdzie jakos i wykonanie daje wiele do rzycznia !!
-
Cytat:
Napisał
Marcin eS
nowy zderzak do stilo kosztuje 250zł błotnik nowy 149 zł nowy reflektor 179zł kurcze tylko jestem ciekawy gdzie.
Było odrazu poprosić o adresy sklepów.
Przecież nawet jakby co, to nie przez złośliwość, tylko normalnie chcesz naprawić auto.
-
jak oddajesz do warsztatu auto zeby Ci naprawili to ubezpieczalnia wytycza sklepy im gdzie maja kupic czesci za ta cene gzie oni podali mowie tu oakurat o zamiennikach nie wiem jak to jest jak chce sie wziasc pieniazki do reki
-
Z tego co patrzyłem na allegro to kompletny zderzak przedni kosztuje średnio 400zł, drzwi przednie 250zł a błotnik 200zł oraz przedni reflektor 250zł co daj nam łączną kwotę 1100zł. Do tego trzeba doliczyć ewentualne lakierowanie pewnie z 200-300zł za element czyli 600-900zł oraz robociznę. Może uda ci się zmieścić w 2500zł ale może być cięzko
-
Dziś byłem u znajomego przedstawiciela z PZU który ma pozwolenie rzeczoznawcy i był szkolony tak aby szkodę samochodu wycenić na 60 - 70% tego jak można na max. wycenić i mówi że jak napisze odwołanie to najprawdopodobniej dostanę te 30-40% od ręki. Powiedział że rzeczoznawcy boją się wyceniać na maxa bo ich pilnują i tak mają wyceniać ale jak pismo pójdzie wyżej to się uda. Jeżeli talk to ok. A jak nie samochód jedzie do aso wszystko się dowiadywałem i mam prawo do oryginałów ponieważ nie jestem winowajcą ale to już wszystko załatwi fiat jak się zdecyduje...
-
Cytat:
Napisał
piotr945
Tylko ze walka z ubezpieczycielem to jak z wiatrakami moze sie ciagnac dlugo
idż do ASO i neich ich rzeczoznawca robi wycene. rób odwołanie i zobaczysz że przyneisie rezultat. no chyba że olewasz temat. znajomy za pękniety zderzak w hondzie civic z 1995 roku dostał 2tyś więc to co tobie oferują to jałmużna. PZU pada i robią teraz ludzi w balona
-
Tak jak piszą wszyscy - walcz.. Bez sensu żeby Ci kasa przed nosem przeszła ;P
-
walczę walczę! Tak jak pisałem wcześniej w aso byłem jeszcze wcześniej i wyliczyli na 9 474zl pismo już napisałem w poniedziałek pójdę do agenta i sprawdzi czy może być on stwierdził że po napisaniu odwołania 30-40 procent mam pewne ale zobaczymy i na pewno wiem że bede brał auto zastępcze ponieważ mi się należy(na czas naprawy). Jeśli chcecie udostępnię odwołanie do PZU.
-
do odwołania dołącz kosztorys rzeczoznawcy ASO i myślę że bedzie dobrze. gdzieś czytałem że po wjechaniu w dziurę i np. masz pęknięta oponę i amorek to ubezpieczyciel czesto daje kase na jedną oponę i jeden amortyzator. wiadomo amortyzatory wymienia sie parami a opony tez nie znajdziesz tak samo zdartej. i czesto ludzie o tym nie wiedzą. tak samo u ciebie, lampy obie musisz zmienić itd. wiec ubezpieczyciel zawsze daje mało kasy bo akurat może się uda
-
Na pewno dam znać jak coś mi uda się załatwić. Tutaj już bardziej chodzi o sam fakt że za przeproszeniem tak nas szmacą... A duże pieniądze płacimy za ubezpieczenia... Bo na upartego dam radę naprawić za 2 600 ,- ale trzeba się na gimnastykować.
-
no i masz prawo do oryginalnych części a nie używanych i przemalowywanych lub podróbek. trzymam kciuki
-
Z tymi oryginalnymi częściami Paweł jesteś pewien? Bo ja na 90% jestem pewien że NIE. Oryginały obowiązkowo tylko do <2 latków z tego co wiem.. Już to z resztą pisałem.. Takie prawo weszło chyba ze 2-3 lata temu..