To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam.
Nie....ale to kwestia dobrego gazownika.
Z moim gazem to długa historia.....
Kupiłem auto 3 letnie z gazem..założonym przez ....po problemach z resetującym się kompem i nieporadnością serwisu LPG...kupiłem graty na allegro 1 dzień w garażu i zmieniłem to co przy silniku.
Parownik, komputer oraz wtryski.
Ustawiłem sam u gazownika sprawdziłem szczelność....i śmigałem ze 2 lata.....
Z braku czasu oraz czasami pojawiającym się checkiem dałem do gazownika....ustawił.....perfekcyjnie mimo że narzekał na valdemary....ale ich nie zmieniłem.
To było ze 2 lata temu.
Śmiga bez zastrzeżeń.
Pozdrawiam.
A
-
Ciekawe perypetie. Ja kupiłem bez gazu, ale założyłem po paru miesiącach jazdy i namyśle, że trochę jednak zamierzam pojeździć tym samochodem i stwierdzeniu, że za bardzo dostaję po kieszeni..
U mnie pojawiał się komunikat engine failure, ale po ostatniej grubszej regulacji jest spokój.
Instalacja jak dotąd działa bardzo dobrze, silnik pracuje jak zegarek i nie odczuwam żadnej różnicy w osiągach między jazdą na LPG i benzynie. Jedynie wskaźnik poziomu gazu jest do bani, ale to raczej nieistotny szczegół, i tak patrzę na przejechane km.
Pozdrawiam.
-
Idea 1.4 8V Miasto 7l/100km. 77KM
-
-
Idea 1.4 16V średnia z przejechanych 15 tyś. w ciągu roku 8,5 L LPG.
-
idea 1,4 16v mieszany średnio 7,2 benzyna
-
-
Witam mam 1.3 jtd 70km średnie spalanie w cyklu mieszanym bez ostrej jazdy 5.1 l
-
Od 6,7 litra do 7,5 silnik 1.4 16v 95km.
-
Jak Żona jeździ tylko po mieście na krótkich odcinkach (1-2km) to nawet 10-11 potrafi spalić. Na trasie mniej niż 7.
-
Po dzisiejszym tankowaniu wyszło 5,9 l/100km w cyklu mieszanym.
Silnik 1.9 JTD 101 KM Diesel.